Kristin Kaspersens löfte till mamma Lill-Babs – nu berättar hon

Kristin Kaspersen och Barbro "Lill-Babs" Svensson

Snart tre år har gått sedan Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort. Nu berättar Kristin Kaspersen om en sak som blivit viktig för henne efter mammans död.

Den 3 april 2018 dog den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson 80 år gammal i sviterna av en elakartad tumör.

"Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen", skrev döttrarna då på Instagram.

Kristin Kaspersen tänker på sin mamma varje dag. För henne har det blivit särskilt viktigt att ta hand om Barbos hus i Järvsö, något hon bedyrar att hon gör så gott hon kan.

Kristin Kaspersen: "Vi ska göra det på bästa sätt"

I en intervju med Expressen berättar Kristin Kaspersen om tiden efter Barbros död. När hon tänker på sin mamma blir hon varm.

– Jag vill minnas mamma varje dag, och ju mer man pratar om henne, ju mer levande blir hon. Sen är jag så klart ledsen ibland. Men jag är väldigt tacksam över allt jag fått av henne och att hon var just min mamma.

Tillsammans med systrarna Monica Svensson och Malin Berghagen har Kristin ärvt sin mammas bostad i Järvsö. Det känns viktigt att vara i huset.

– Jag pratar alltid om ”mammas hus”, även om det är mitt och Malins och våra barns, men för mig är det här ta hand om mammas hus, och vi ska göra det på bästa sätt.

Malin Berghagen: "Har något att ta hand om"

En månad efter Barbros begravning började systrarna arbetet med att ta hand mammans hus. Till en början var det en svår uppgift.

– Det är ett känsligt läge. Det är mammas hem, och mammas saker är överallt. Först kommer det en skuld, har Malin Berghagen tidigare sagt i sin podcast "Berghagen och Tess".

LÄS MER: Kristin Kaspersen avslöjar hemlighet om mamma Lill-Babs

Med tiden släppte dock känslan av skuld. Nu är huset något som systrarna vårdar tillsammans med kärlek.

– Jag har något att ta hand om för min skull, för mina barns skull och för mina systrars skull, har Malin tidigare sagt i podcasten.

Foto: TT

LÄS MER: Så var Silvias bror Walther Sommerlaths hemliga begravning

LÄS MER: Kaspersen visar upp kroppsförändringen – efter sorgliga beskedet

LÄS MER: Lasse Berghagens avslöjande om Lill-Babs ändrade allt för Malin