Kritik mot Carina Bergfeldt efter festbilderna: "Helt enkelt inte okej"

Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt får kritik för sitt beteende på Kristallen-galan.

Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Carina Bergfeldt är en av SVT:s mest respekterade profiler. Men på sista tiden har hon varit i blåsväder.

Allt började med att hon uppmanade sina följare att skänka 57 kronor var till Svenska Afghanistankommittén för att hjälpa de utsatta barnen i Afghanistan. Hennes uppmaning gav effekt: på ett dygn hade organisationen fått in en miljon kronor.

Men Carinas kollegor var tudelade till det hon gjort. Många menade att hon bröt mot public service-journalisters löfte att förbli opartiska och neutrala, rapporterade Dagens Nyheter.

Nu får Carina rida ut en ny kritikstorm. Populära Medierna i P1 har gjort ett inslag om kritiken – men inte fått någon intervju med huvudpersonen själv. Hon har hälsat till redaktionen att hon är "superupptagen".

Samtidigt har det cirkulerat flitigt med bilder från Kristallen-galan, där Carina dök upp i festklänning och tog emot pris för ”Årets kvinnliga programledare”.

Carina Bergfeldt får kritik för sitt festande

I ett inlägg på Facebook ryter visar ”Uppdrag granskning”-reportern Axel Gordh Humlesjö att han är märkbart upprörd.

”Det finns en sak som vi journalister avskyr mer än mycket: när makthavare inte ställer upp och svarar på våra frågor. Så när vi själva granskas kan vi inte göra annat än att ställa upp och svara så gott vi kan. ” skriver han i inlägget.

”Att då å ena sidan gå på gala och njuta av privilegierna av att vara högt upp i mediatoppen och samtidigt hälsa via presstjänsten att man är ”superupptagen” är helt enkelt inte okej."

Axel tycker att SVT:s ledning borde sätta ner foten.

– Jag förstår verkligen lockelsen i att vara med överallt och ta del av allt som är roligt. Men jag känner Carina, jag betraktar henne som en vän. Hon är väldigt populär, SVT behöver henne, men då måste man också kunna ställa högre krav på att vara ett högre föredöme för hela public service, säger han till Expressen.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas