Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Kritik mot Nyhetsmorgon efter sändningen – Anders Pihlblad tvingas svara

Kritik mot Nyhetsmorgon efter sändningen – Anders Pihlblad tvingas svara

Foto: TV4

Nu ger han svar på tal.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
1:9

Efter reklamen: Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

(1:9)

Slå på ljud

Anders Pihlblad är ingen ovan nybörjare i rutan – tvärtom. Han klev in i TV4-huset 1997 som politisk reporter och har sedan dess gått att se på kanalen i olika skepnader.

Men även den mest rutinerade räven i rutan kan behöva svara på kritik, och det är precis vad Pihlblad gjort nu.

Romansen med kollegan

Under sina år på TV4 har inte bara karriären, utan även privatlivet fått sig ett rejält uppsving. Det var ju faktiskt där som han träffade sin nuvarande make Henrik Alsterdal, som ofta figurerar i Efter fem.

Det var på en jobbfest som det först slog gnistor mellan kollegorna, och till slut blev förhållandet ett faktum. Idag har det gått hela femton år sedan dess, och kärleken visar inga tecken på att svalna.

– Allt var väldigt häftigt, det var som en stor jordbävning när vi träffades. Att bara känna, att oj, där är HAN. Det var totalt oväntat, har Pihlblad tidigare sagt till Hänt.

Paret gifte 2013 på Mallorca och idag har de dottern, Nike, 12, och sonen, Erling, 11.

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal på Grand Hotel Saltsjöbaden

Ett omtyckt TV-par!

Karin Törnblom/TT

Jenny Strömstedt bryter tystnaden om anonyma attacken – visar obehagliga bilden

Svarar på kritiken

Det var under lördagens sändning av Nyhetsmorgon som en uppmärksam tittare upptäckte något anmärkningsvärt. Det tillsynes helt vanliga programmet leddes av Anders Pihlblad, hade finbesök av komikern David Sundin, bjöds på musik av Oscar Zia och stjärnkocken Fredrik Eriksson stod för maten. Låter det konstigt? Kanske det! Enligt en tittare dröjde det ända tills klockan 11 innan en kvinna syntes i programmet, men det menar Pihlblad inte stämmer.

"Fint program. Dock lade jag märke till att nästan alla var män - en kvinna var med fram till kl. 11. Var det dagens tema kanske?" Skriver en användare på Nyhetsmorgons Instagram.

"Nu var det fyra kvinnor som var med fram till kl 11. Men du har rätt i att det var en majoritet män idag. Ha en fin dag - allt gott " Svarar Anders Pihlblad under bilden.

Oavsett blev det bättring redan dagen därpå, med Maria Forsblom i spetsen. Då bjöd det bland annat på musik av musikalartisten Gunilla Backman och en härlig brunch signerad Markiz Tainton.

Foto: TV4