Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritiken mot Stjärnorna på slottet – efter bara ett avsnitt: "För mycket"

31 dec, 2022, 11:00 

Första avsnittet av SVT:s succéprogram Stjärnorna på slottet möts av blandad kritik.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Äntligen var det dags igen för ett gäng folkkära svenskar att flytta in på slottet! Årets upplaga är den sjuttonde av sitt slag, och årets kändisar i Stjärnorna på slottet är Pia Johansson, Lars Lerin, Anja Lundqvist, Jon-Henrik Fjällgren och Carolina Gynning.

Lars Lerin om stora saknaden på ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
Lars Lerin om stora saknaden på ”Stjärnorna på slottet”

Under fredagskvällen gick premiäravsnittet av stapeln – och nu är tittarnas dom inne.

Piken till Pia Johansson efter bilderna i Stjärnorna på slottet

Första avsnittet var komikern och skådespelaren Pia Johanssons. Hon tog med sina nyfunna vänner på en resa genom hennes karriär, den tuffa uppväxten och privata motgångar. Dessutom fick de testa på att försöka prata med djur, en aktivitet som inte riktigt verkar ha fallit alla i smaken...

Ja, i Pia Johanssons långa karriär finns det minst sagt saker att nysta i. Hon har 30 år på Stockholms Stadsteater bakom sig, och har medverkat i en rad olika filmsuccéer. Men enligt vissa blev det kanske lite för mycket fokus på en helt annan del av henne.

Pia Johansson
Pia Johansson öppnade upp rejält i premiäravsnittet.

Aftonbladets filmrecensent och krönikör Jan-Olov Andersson är nämligen av uppfattningen att det handlade onödigt mycket om Pias kärleksliv – eller ja, bristen på den.

Annons

Redan i de första meningarna av recensionen är han tydlig:

"Premiäravsnittet av årets ”Stjärnorna på slottet” grottade ned sig onödigt mycket i hennes brist på kärleksliv och för lite i varför hon faktiskt är en stjärna."

Tittarnas reaktioner på första avsnittet av Stjärnorna på slottet

I avsnittet berättar hon om hur hon kämpat med att hitta kärleken, och om hur Mark Levengood gjorde en hel löpsedel till en kontaktannons å hennes vägnar. Dessutom avslutades programmet med att Mark själv kliver in på slottet med en rad olika män Pia kan välja och vraka mellan.

"Vad nu det skulle vara bra för." Skriver Jan-Olov Andersson om det sistnämnda.

Men tittarna verkar inte riktigt hålla med om att det fanns några brister med premiäravsnittet. På sociala medier stormar hyllningarna in, och av allt att döma kommer årets säsong bli en tittarfavorit likt tidigare år.

"Tack för att du vågar prata om så tabubelagda ämne Pia. Det stärker och hjälper många andra att våga" Skriver bland annat en tittare.

Foto: TT/SVT

Annons