Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritiserade programmet tas bort – efter stora kritikstormen

12 jul, 2022, 11:30 
AvSimon Holm Stålhand

Programmet som har varit en vattendelare tas bort ur tablån.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

TV5 och discovery plus program, Naked Attraction har delat det svenska folket i två läger. Programmet går ut på att finna kärleken. Singlar ska utifrån fem deltagares nakna kroppar välja en av dem att gå på en dejt på. Och ja, de visas alltså spritt språngande nakna i rutan.

Den ena sidan anser att programmets nakenhet kan få människor att känna sig mer trygga i sig själva. Programledaren, Sofia Wistam är en av de personerna som hyllar programmet.

I en intervju med Expressen svarar hon på kritiken som programmet har fått.

– Jag känner att det här är underhållning. Lite av ett ”guilty pleasure”-program. Sen passar det inte alla. Vissa blir provocerade av att se nakna kroppar, och ska kanske inte titta på det här. Byt kanal i så fall!

Men den andra sidan anser att programmet är hemskt. En av de personerna är komikern, Nour El-Rafai.

– Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp, och sedan får man se ansiktet och bara: ”nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte”. Och jag kände när det här kom att nu dog tv för mig. Jag sörjer att tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara fyfan att de gör en sådan stor sak av det här, säger hon i sin podcast.

Annons

Naked Attractions framtid oklar

Nu är programmets framtid osäker. Det kritiserade programmet tas nämligen bort ur tablån!

Anledningen till det är helt enkelt att den första säsongen har kommit till ända. Om det blir ytterligare en säsong med naket i tv-rutan? Det är ännu osäkert. Men det verkar som att planerna finns.

”Naked Attraction har gjort succé i flertalet länder, som England, Finland, Danmark, Italien, Polen, Tyskland, Norge och så även i Sverige. Den svenska upplagan har blivit en riktig tittarsuccé, ligger i topp över mest streamade program och har presterat mycket starkt på samtliga plattformar under hela säsongen. Vi tittar på en castingprocess och planerar för en andra säsong, men huruvida det blir en säsong 2 får vi återkomma till”, skrev Mathilde Albinsson, pressansvarig för programmet till Hänt.

Vi får helt enkelt vänta och se!

Annons