Kronprinsessan Victorias vän - Jon Spendrup - är död

Jon Spendrup, en av arvtagarna till de många öl- och läskedrycksmiljonerna, avled hastigt på Metropolitan Hospital i New York natten till måndagen.

Om han hade fått leva så skulle han ha fyllt 35 år den 28 mars. Trots sin relativa ungdom var det hjärtat som inte längre orkade. Det är naturligtvis en stor sorg för den närmaste, hustrun Cecilia, född Nordström, och de två barnen, tvillingpojkarna Mark och Lukas som ska fylla fyra år i oktober.

– Det som hänt är djupt tragiskt. Han var gift familjefar med två små söner, uttalar sig Jons farbror Jens Spendrup.

Två små söner

Jon och Cecilia är båda folkbokförda i Lidingö kommun, på pappa Ulf Spendrups adress, men har bott i New York i några år. Förutom att Jon satt i styrelserna i ett par bolag i familjeföretaget så startade han reklambyrån MD 70 i New York tillsammans med ett par kompanjoner. Den är nu nedlagd och Jon har en tid mått dåligt på grund av personliga problem. Han lär dock ha sökt professionell hjälp.

Kronprinsessan förkrossad

Jon och hans hustru Cecilia ingick i bekantskapskretsen kring kronprinsessan Victoria. Kronprinsessan är förstås helt förkrossad över vad som hänt, framför allt med tanke på de små barnen. Hon vill dock inte uttala sig offentligt om detta, men har skickat sina kondoleanser. Jons död kom helt oväntat. Enligt uppgifter på hans egen Twitter hade han drabbats av influensa. Några dagar senare var han inlagd på sjukhus och twittrade om att han tyckte att sjuksköterskornas löner var alldeles för långa.

Av Chris Cederlöf

Foto: IBL och Charles Hammarsten

Läs även:

Barnen samlades för att se Victoria dela ut pris››

Kronprinsessan Victoria siktar högt››

Gästlista till festkonserten, med kronprinsessans alla vänner››