Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungavännens barnbesked med fästmannen – nu berättar han

10 jul, 2022, 13:40 
Karl Fredrik Gustafsson

Nu berättar Karl Fredrik Gustafsson sanningen om barnplanerna med fästmannen Petter.

Annons
Allt om Karl Fredrik Gustafsson!Brand logo
Allt om Karl Fredrik Gustafsson!

Den omåttligt populäre trädgårdsmästaren och floristen Karl Fredrik Gustafsson, 36, gör succé i programmet Karl Fredrik på Österlen, där han visar upp sina gröna fingrar och skapar blomstermagi.

Tillsammans med fästmannen Petter Kjellén, 40, bor han på Eklaholm på Österlen, på en gammal kullerstensgård med anor från 1600-talet. Även om Karl Fredrik är ansiktet utåt i tv-rutan sköter Petter minst lika mycket.

– Det är vår sagovärld, fylld med skönhet, blomsterglädje och livsnjutning, men också med blod, svett och tårar! Vår ambition är att inspirera till ett friare synsätt kring trädgård, blommor och inredning där det estetiska är av stor vikt, men likaså kärleken till livet, allt växande och den natur vi lever i samklang med! har Karl Fredrik Gustafsson sagt till Svensk Damtidning.

Annons

Mötet med kungen och drottningen

Även kungafamiljen har fattat tycke för blomsterparets trädgårdskunskaper. Förra årets bjöds de, tillsammans med fyra andra profiler, in till Solliden för att bygga ett växthus.

Både kungen och drottningen var mycket imponerade när det grönlackerade växthus om 25 kvadratmeter skulle inredas.

– Kungen och drottningen verkade vara väldigt trädgårdsintresserade, och vi hade en dialog kring det stora förarbetet som en vacker trädgård kräver. Drottningen beundrade även vår agapanthus, som var tvåfärgad – vit och blå.

Karl Fredrik Gustafsson, drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Karl Fredrik Gustafsson ger drottningen och kungen trädgårdstips.

Fina gåvan till drottning Silvia

Drottning Silvia bad även Karl Fredrik Gustafsson om tips och tricks på hur man sköter om en stor trädgård.

Han noterade även att hon gick runt och väntade på att luktärtorna skulle slå ut på Solliden, då det är en av hennes favoritblomma, och kom på en genial idé.

Annons

– Hos oss i Skåne blommade luktärterna för fullt just då, så jag plockade ett stort fång och sände dem direkt till Solliden. Det uppskattades!

Nya barnbeskedet med fästmannen

Ja, Karl Fredrik Gustafsson har verkligen blivit en dekorationgigant i svensk tv! Hans och Petters liv förknippas ofta med lyx och det goda livet. Dessutom har de planerat att gifta sig inom kort, även om det inte verkar ske så snart som paret tidigare bestämt.

– Vi satsar fortfarande på Italien, men i år fyllde Petter 40, och vi har haft en stor fest för 110 personer, och kommer att ha lite andra tillställningar under året, säger Karl Fredrik Gustafsson till Expressen och fortsätter:

– Så vi tänker att det är härligt att vara förlovade några år, och att det nog inte blir bröllop förrän 2024.

Paret har dessutom pratat om att skaffa barn ihop, men än så länge verkar det beslutet dröja och frågan är om det någonsin blir av.

– Sen får Petter barnlängtan ibland. Det kan jag också få. Vi har inte kommit fram till ett beslut i den frågan än. Petter är ju 40, så det får bli rätt snart i så fall, men som det är just nu ser det inte ut som att vi skulle skaffa barn.

Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson
Petter Kjellén och Karl Fredrik Gustafsson.

Foto: TT

Annons