Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Åberg i stor sorg – vännen hastigt avliden: ”Man står på kö”

07 jun, 2023, 09:00 
Vendela Lönnqvist
Lasse Åberg sörjer sin gamla kollega.
Lasse Åberg sörjer sin gamla kollega.
Under nationaldagen somnade komikern och konstnären Ardy Strüwer in. Han blev 84 år.
Annons

Han var känd som allt mellan målare, manusförfattare, grafiker och komiker.

Folkkära konstnären har avlidit

Tisdagen den 6 juni somnade den folkkära Ardy Strüwer in efter en kort tids sjukdom. Han blev 84 år.

– Han drabbades av en hjärninfarkt för tio dagar sedan och återhämtade sig inte. Alla i hans närhet är mycket ledsna såklart. Han somnade in under morgonen, säger dottern Ardina Strüwer till Aftonbladet.

Lasse Åberg sörjer sin vän

Artisten hade en lång karriär bakom sig. Bland annat var han känd för sin medverkan i humorprogrammet "Lösnäsan" som han ledde tillsammans med Lasse Åberg under 60-och 70-talet.

– Vi gjorde kanske 50 tv-program under 10–15 års tid. Han var glad, dynamisk och oerhört entusiastisk. Det här var väldigt tråkigt att höra. Jag beklagar och skänker en tanke till hans barn. Det känns som att folk trillar ifrån hela tiden. Man står på kö, säger Lasse Åberg.

Lasse Åberg och Ardy Strüwer gjorde tv-program ihop

De före detta kollegorna gjorde flera prisbelönta program tillsammans, däribland "Camera obscura". Till en början var det tänkt att duon skulle leda barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter", men rollerna gick istället till den ikoniska trion Magnus, Brasse och Eva.

Annons

Med tiden gick de olika vägar karriärmässigt, då Ardy valde att fokusera mer på sin konst.

Ardy Strüwers konst ställs ut

Torsdagen den 8 juni kommer Ardy Strüwers konstverk att ställas ut på Östermalmshallen i Stockholm. Dottern Ardina berättar för Aftonbladet att hennes pappa målade "in i det sista" och att hans död inte kommer stoppa uställningen.

– Han hade velat att den hänger där så vi kommer inte ställa in. Han levde för sin konst och har fyllt mångas hjärtan med glädje. Det ska han få göra på torsdag också.

Annons