Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus efter hjärtproblem: "Något var inte okej"

11 jul, 2023, 16:42 
Vendela Lönnqvist
Folkkära artisten har lagts in på sjukhus.
Folkkära artisten har lagts in på sjukhus.

Lasse Berghagen har lagts in på sjukhus.

Annons
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Tonerna från hans musik ekar under varje avsnitt av "Allsång på Skansen".

Lasse Berghagen är nämligen mannen bakom den kända låten "Stockholm i mitt hjärta" – som hela svenska befolkningen kan sjunga allsång till.

Lasse Berghagen skulle hyllas

Under onsdagen var det planerat att Lasse Berghagen skulle dela ut ett stipendium från Jontefonden under Visfestivalen i Västervik, och samtidigt hyllas genom att få sitt namn förevigat i visans "walk of fame", men det fick ställas in med kort varsel.

Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”Brand logo
Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus

Nu meddelar nämligen källor till Aftonbladet att den 78-åriga artisten har drabbats av hjärtproblem och lades under helgen in på sjukhus.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej, säger Berghagens dotter Maria Berghagen till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas.

Inte första gången Lasse Berghagen drabbats

Hon poängterar att det inte var någonting dramatiskt. Det är inte heller första gången Lasse Berghagens hjärta har strulat.

I en intervju från 2018 har artisten berättat om när han några år tidigare befann sig i Finland på jobb och började känna sig ovanligt andfådd.

– Jag fick aldrig någon hjärtinfarkt, men man gick in i armen och rensade kärlen. Då konstaterades det att jag hade en klaff som inte fungerade ordentligt. Läkaren sa att jag förr eller senare måste genomgå en operation. Jag sa att de lika kunde göra det på en gång. Jag fick lokalbedövning och så började de, sade han och lade till att han var vaken under operationen:

– Ja, jag låg och tittade på hjärtat när de opererade. Det kändes bara precis när de gick in i huden, men sedan kände jag ingen smärta. Så nu har jag en liten grisklaff som sitter här. När ingreppet var klart klappade läkaren mig på bröstet och sa ”Stockholm i mitt hjärta”.

Annons