Lasse Berghagen om uppbrottet med Lill-Babs – fick veta via löpsedlar

30 okt, 2021, 06:10 
AvIndra Nordemar

Lasse Berghagen och Lill-Babs var gifta och fick en dotter ihop. Men plötsligt tog det slut. Nu berättar Lasse om tiden då han var olyckligt kär.

Annons
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid

Lämnad kan man ju bli av olika anledningar. Troligtvis är det döden eller slutet på kärleken som knackar på dörren. Oavsett svider det, rejält, och Lasse Berghagen har fått känna på båda två.

Under 55 år har Lasse Berghagen underhållit Sverige och vunnit folkets hjärtan både som artist och skådespelare. Nu berättar han om livet, som haft med- och motgångar.

Lasse Berghagens giftermål med Lill-Babs

När Lasse var 22 år gifte han sig, med ingen mindre än Barbro "Lill-Babs" Svensson, och då var han främst känd som "Lill-Babs" man. Men plötsligt stod det på löpsedlar att Barbro ville skilja sig, utan Lasses kännedom...

I mångas mening är Lasse en av Sveriges mest uppskattade artister. Men kändisskapet började egentligen tack vare Lill-Babs.

Året var 1965, Lasse gifte sig med Lill-Babs, ett år senare fick de dottern Malin Berghagen. Men sedan fallerade kärlekslyckan.

– När jag pratade med Barbro om varför vi gifte oss har hon alltid sagt att när man fick barn på den tiden – då gifte man sig, har Lasse tidigare sagt i en intervju med Hälsoliv.

Annons

Lasse Berghagens olyckliga kärlek med Lill-Babs

Lasse var upp över öronen förälskad i sin hustru. Men Lill-Babs kände inte likadant, och det fick Lasse veta via medier.

En dag då han tog en promenad stod det över löpsedlarna att "Lill-Babs skiljer sig". Det stod inte vem hon skilde sig ifrån, och Lasse som var den berörda maken fick veta att hans fru träffat en annan man.

– Man skulle ha rullskrikdsor för att hinna med henne. Hon skulle hela tiden vidare, säger han nu i Malou efter tio.

– Vi hade våra ups and downs, som alla har. Du kämpar och sliter och en del blir bra och annat mindre bra – men det var roliga år.

Lasse berättar vidare att det var en tuff period efter skilsmässan, då han var olyckligt kär i Barbro. Men han kämpade för att "glömma" henne, och de som gått igenom hjärtkross kan säkert känna igen sig i de känslorna.

Men Lasse och Barbro blev vänner och höll kontakten tills Barbro gick bort 2018. I dag är Lasse lyckligt gift med Eva Berghagen, som han "älskar mycket".

Annons

Foto: TT

Annons