Lasse Berghagens varning – efter dramatiska händelsen i direktsändning

Lasse Berghagen

Nu berättar folkkära artisten om misstaget.

Efter reklamen: Här är Lill-Babs döttrar – och alla barnbarnen

Slå på ljud

Till tonerna av Stockholm i mitt hjärta lyckades Lasse Berghagen förena ett helt allsångsfolk. Den folkkäre programledaren stod på Sollidenscenen mellan 1994 och 2003 och gjorde Allsång på Skansen omåttligt populärt.

Hemma i tv-sofforna satt människor och sjöng med och klappade frenetiskt när signaturmelodin drog igång. Det rådde festlig stämning under de tio år som Lasse Berghagen ledde allsången.

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen, 77, som programledare i Allsång på Skansen.

OLA TORKELSSON

Lasse Berghagen: ”Fortfarande mardrömmar”

Men för programledaren själv var det inte alltid lika hemtrevligt som för tv-tittarna. När han gästade Renées brygga kunde han inte komma på några ”roliga minnen” och berättade att han mest kände prestationsångest under direktsändningarna.

– Jag har fortfarande mardrömmar när jag står på scen och kommer av mig. Det är knäpptyst på scen, alla står och tittar på mig och jag har glömt vad jag ska säga. Jag springer av scen, bort mot min loge och där i paniken vaknar jag ur drömmen, sa han.

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen får blommor av programledaren Sanna Nielsen i Allsång på Skansen.

Erik Simander/TT

Berghagen visar upp lyckan – egna orden om nya flickvännen Minna

Lasse Berghagens varning till Pernilla Wahlgren

När Pernilla Wahlgren nu axlar rollen som programledare för Allsång på Skansen, har Lasse Berghagen ett värdefullt tips att komma med och vädjar till folkkära artisten att inte göra samma misstag som honom.

– Mitt tips till henne är att glöm inte tv-kamerorna! Det felet gjorde jag i första programmet, jag glömde bort tv-publiken och jobbade bara mot publiken på Skansen, säger Lasse till Expressen.

– Efteråt kom det klagomål från tv-tittare som kände sig bortglömda. Men jag hade lärt mig att göra rätt redan till program två.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är ny programledare i Allsång på Skansen.

Henrik Montgomery/TT

Foto: TT