Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Holm om Så mycket bättre: "Out of controll"

28 okt, 2023, 16:00 
AvGabriella Hall
Legendaren Lasse Holm flyttar in på Grå Gåsen!
Annons

Sommaren kan kännas avlägsen men nu drar programmet som tar oss tillbaka äntligen igång. På Grå Gåsen på Gotland har flera folkkära artister vistats. Bland den breda skaran bekanta ansikten i TV-rutan är veteranen Lasse Holms ett.

Medan resten av artisterna hunnit göra sig hemmastadda, njutit av en lunch fylld av musik och gjort lemonad, har Lasse ännu inte gjort entré.

5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”Brand logo
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Men sedan dyker han upp! I tid till säsongens första middag och tur det, för under kvällen hyllas ingen mindre än legendaren själv.

Här hyllas Carola av Lasse Holm i "Vilket liv". Under första kvällen av "Så mycket bättre" hyllas i stället han själv.

Från sin långa karriär har han gjort sig känd som mannen bakom "Främling" och flertalet andra schlagerhits, programledare och även om "Canelloni Macaroni" inte spelas på radion lika ofta som en gång i tiden får han fortfarande flera förfrågningar om att sjunga den.

Annons

"Vi möttes" i Så mycket bättre

Runt middagsbordet har Lasse sällskap av Dogge Doggelito, Sanne Salomonsen och Peg Parnevik som han känner sen tidigare, men olika väl. Och Mapei, Jonathan Johansson och Ellen Krauss som han inte alls kände.

– Det var en otrolig symbios. Vi möttes på det musikaliska och mentala. Vi möttes på olika plan där vi kunde snacka om både livet, musiken och hur man jobbar nu för tiden och hur man jobbade då. Det var ett "happening", har Lasse tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Artisterna njuter av musiken och sin första middag ihop.

Lasse Holms kontrollbehov

Ett "happening" som kanske inte hade blivit av om Lasse stannat innanför sin komfortzon.

Redan innan inspelningen av programmet tänkte Holm på hur han skulle behöva släppa på kontrollen. Till en början fick det honom att tveka men tillsist tackade han ja. På sina egna villkor var han villig att viga sitt anseende till redigerarna.

Annons

– När jag tackade ja var det lite på mina villkor men man får ju inte vara med när de klipper och därför är jag "out of controll". Det är jag väldigt ovan vid. Jag har alltid björnkoll på allting men här är jag i händerna på andra människor.

Bristen på kontroll väcker många frågor hos Holm.

– Hur redigerar man mig? Man kan framställa mig hur som helst egentligen. Hur kommer jag gestaltas i rutan? Kommer jag tycka om mig själv? Eller kommer jag tycka “vad fan har de gjort?".

Lasse Holm på sin vakt

Trots Lasses funderingar över framställningen av honom som person oroar han sig inte över att skämmas för något han sa.

– Man är ju lite på sin vakt. Asså om man har lite proffsig inställning till en tv-produktion så vet man att man får agera på ett sätt som för en själv inte är personligt dåligt.

För Lasse var "the moment" i programmet att tolka musiken.

– Det var fantastiskt kul att gå in och göra andra artisters musik. Jättespännande, jättekul och överraskande många gånger.

Foto: Skärmavbild/TV4/Så mycket bättre

Annons