Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Holms starka relation till kändiskvinnan: "Gillar varandra"

11 sep, 2023, 18:00 
AvGabriella Hall
Lasse Holm är aktuell med musikalen ”Det e det här du kallar kärlek”.
Hon är kvinnan bakom Lasse Holms nya projekt.
Annons

Lasse Holm är mannen bakom låten som banade vägen för Carolas karriär. Carola är kvinnan bakom Lasses musikalidé. En idé som han fick redan efter Carolas stora genombrott i Melodifestivalen 1983. Nu firar "Främling" fyrtio år och musikalidén har blivit till verklighet.

Sanningen om Carolas och Jimmys relationBrand logo
Sanningen om Carolas och Jimmys relation

Lasse Holms låtar blir musikalen ”Det e det här du kallar kärlek”

Tillsammans med Torgny Söderberg fick Lasse idén till musikalen ”Det e det här du kallar kärlek”. En musikal fylld med hits av Lena Philipsson, Kikki Danielsson och såklart Carola. Ett år efter Carola slagit igenom vinner Torgnys låt "Diggi-Loo Diggi-Ley" med bröderna Herrey Melodifestivalen och där föds idén.

Annons

– De är unga människor. Richard Herrey och Carola blir lite kära i varandra. De har en fling och vi [Lasse och Torgny] får en idé, att det här kan man göra en musikal av, säger Lasse till Svensk Damtidning.

Lasse och Carola i soffan!

Lasse Holms 40 år med Carola

Holm håller högt tempo och utöver musikalen medverkar han i höstens säsong av "Så mycket bättre". Senast sågs han i "Vilket liv" där han med andra hyllade Carola. Programmet startade med "Främling" men den här gången fick Carola lyssna till låten som sjöngs av Lasse. I programmets första sekvens sitter Lasse och Carola i soffan och pratar om de 40 år som gått.

Annons

På frågan om han har något speciellt minne från alla år med Carola minns han särskilt platserna de besökte.

– Jag har fantastiska minnen av vår resa. Vi reste till Tyskland, Belgien, Holland, Norge och Japan. Hon var ung tjej och jag medelålders man. Vi jobbade jättemycket och tight, säger han till Svensk Damtidning.

Carola Häggkvist och Lasse Holm firar 40 år med "Främling".
Festligheter!

Tiden går och Lasse fyller snart 80 år. Hans och Carolas vänskap består.

– Idag har jag och Carola ett jättefint kompisförhållande. Vi är goda vänner, vi träffas och vi gillar varandra. Jag gläds för hennes framgångar.

Foto: TT

Annons