Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér erkänner: Riskerade karriären helt med tilltaget "Tyvärr måste..."

02 feb, 2023, 06:00 
Lasse Kronér

Lasse Kronér berättar om den illavarslande perioden...

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Lasse Kronér är den mångåriga SVT–programledaren som likt ett gäng andra svenska kändisar valt att åka till en öde ö för att bli ödmjuka till den "vanliga" tillvaron.

I den andra säsongen av Discovery+ och Kanal 5:s överlevnadsprogram ”The island Sverige” åker sju kändisar till en öde ö i Stilla Havet. Med bara en dunk vatten i packningen ska de tillsammans med kamerateamet, som är där på samma villkor, överleva på ön i tre veckor.

”The island Sverige” – se trailern här!Brand logo
”The island Sverige” – se trailern här!

Det är långt ifrån en glamorös miljö som de välkända personerna vistas i. Efter en natt på stranden för att förgäves fånga några värdefulla timmar sömn vaknar de upp med kliande bett från sandloppor över hela kroppen.

Långt ifrån tryggheten och studiosminket alltså...

Annons

Lasse Kronér efter den intensiva utmaningen "Måste emigrera"

Utmaningen kan alltså vara en pina på alla sätt och vis. Men för Lasse Kronér var den tuffa utmaningen mycket välbehövlig. Han ville få perspektiv på en annars ”extremt bortskämd tillvaro”:

– Jag har liksom aldrig utsatt mig för någonting! Och jag lockades av att det inte finns några utröstningar och ingen pennalism i det här programmet. Men jag hade verkligen ingen aning om vidden av prövningarna, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag var så väck, alltså. Men jag har sett lite bilder ur programmet och min första tanke var att jag tyvärr måste emigrera. Min bästa kompis sa till mig att jag visserligen har haft en jävligt bra karriär, men att den i och med det här tyvärr är över. Hej då, liksom, skrattar han.

Lasse Kronér om händelsen med Marcus Schenkenberg "Väck"

Det som fascinerade programledaren allra mest var hur snabbt deltagarna vänjde sig vid det nya klimatet och dynamiken i gruppen.

Annons

— Helt plötsligt skapade vi som ett mikrosamhälle där på ön. Den känslan... Jag har aldrig fått uppleva så tydligt vad en demokrati är. Det var jävligt fräckt.

Nej, ensam kommer man inte långt på när det gäller att överleva på den öde ön. Lasse Kronér minns allra tydligast hur han söker värme och trygghet hos kompanjonen Marcus Schenkenberg

— Det var som att vi satt inne i en biltvätt. Jag tittar på Marcus och ser att han är biten av sandloppor och har bett över hela kroppen. Han är helt väck, världens bästa fotomodell ser ut som att han är med i ”Turtles”, minns han.

Foto: TT/Youtube

Annons