Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lasse Kronér i storbråk med SVT – hårda kritiken: ”Hål i huvudet”

02 okt, 2022, 18:00 
Lasse Kronér

Lasse Kronér ryter ifrån efter turbulenta tiden med SVT.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Lasse Kronér, 59, har varit ett välbekant ansikte i tv-rutan i flera år. Med åren har han blivit en folkkär programledare och levererat starka tv-siffror med programmet Doobidoo.

Men inför årets säsong hamnade han i konflikt med SVT när kanalen beslutade sig för att göra om i tablån och sätta Doobidoo på lördagar, vilket fick Lasse att gå i taket.

– Nej, men jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är och då ska bestämma vad övriga Sverige ska titta på. De har inte en jävla aning om ni frågar mig, sa han till Aftonbladet då.

Annons

Lasse Kronér om revanschen

Samtidigt fortsätter framgångarna för Doobidoo. Premiäravsnittet sågs av över en miljon människor och har gått starkt sedan dess, vilket Lasse Kronér anser är ett kvitt på att många fortfarande uppskattar programmet.

– Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, säger han till Aftonbladet.

Lasse Kronér
Lasse Kronér och Doobidoo fortsätter att gå starkt i tv-rutan.

”Hål i huvudet”

I mångt och mycket har Lasse Kronér nu fått sin revansch sedan storbråket med SVT inför årets säsong. Men han är fortfarande skeptisk och svårt kritisk till kanalens beslut att flytta programmet till lördagar.

– Det är ju smartare att göra om där det faktiskt behövs göras om och låta trotjänare som ”Doobidoo, ”Mästarnas mästare” och ”På spåret” vara. Vissa saker ska helt enkelt vara på vissa dagar, säger han och fortsätter:

– Jag var väldigt tydlig och jag tycker det är hål i huvudet vilket jag fortfarande tycker. Men jag har inte så mycket att säga till om längre vilket man nästan kan tycka att jag borde ha med de där siffrorna.

Lasse Kronér
Lasse Kronér är fortfarande kritisk till SVT:s beslut

Foto: TT

Annons