Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Lasse Kronérs chockartade ord – efter samtalet med SVT: ”Skulle sluta”

19 jan, 2024, 20:30 

Lasse Kronér berättar nu om chocken när SVT ringde.

Annons

Lasse Kronér har sedan 2005 varit programledare för det omåttligt populära underhållningsprogrammet ”Doobidoo”, som varje år lockar miljonpublik och får tittarna att sitta hemma i tv-sofforna och applådera frenetiskt, sjunga med och omfamnas av den värme av toner som artisterna bjuder på.

Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

För första gången har programmet också haft en nyårsspecial. Den stora förändringen avslöjade Lasse Kronér för Svensk Damtidning redan i maj förra året och såg då fram emot nya upplägget.

Annons

– Trots att jag varit i den här branschen så länge så tycker jag det är så intressant att man fortfarande utvecklas, att det finns en utveckling i programmet och att jag fortfarande tycker att det är kul.

Lasse Kronér
Lasse Kronér fortsätter att göra succé som programledare för Doobidoo.

Lasse Kronér avslöjar lyckan

Lasse Kronér är i efterhand mycket nöjd med avsnittet. För Aftonbladet berättar han att det kommit en massa sms från personer som hört av sig och berättat om hur mycket de uppskattat programmet.

Dessutom kommer programmet att leva vidare några år framöver – ett glädjebesked som Lasse Kronér nyligen fick reda på när kanalen ringde och ville behålla ”Doobidoo”.

Annons

– Men sedan har det hänt en annan rolig grej. Man lever ju på utsatt tid i dagens medielandskap, det är en annan tid idag. Men SVT ringde nyligen och frågade om jag ville ha ett nytt kontrakt med dem. Jag blev både glad, förvånad och tacksam. Det känns skitkul och nu har jag säkrat upp ”Doobidoo” för några år framåt.

Lasse Kronérs vändning

Beskedet innebär också en del förändringar i Lasse Kronérs framtidsplaner. Den folkkäre programledaren avslöjar nämligen att han var beredd att sluta med sina tv-gig innan SVT hörde av sig.

Annons

– Nej, jag menar att jag tänkte att jag skulle sluta med hela skiten. Jag har gjort extremt mycket och är väldigt tacksam över det. Men jag vill göra annat, som att hålla på med musik och måla.

– Jag har alltid haft programlederiet vid sidan av och alltid tänkt att jag sedan ska iväg till mitt ”riktiga jobb”. Därför hade jag en liten plan på att göra en exit.

Lasse Kronér
Lasse Kronér hade tänkt att sluta – men har nu ändrat sig.

Foto: TT

Annons