Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lee Christiernsson avslöjar detaljen i bråket med ex-frun: ”Är det så?!”

11 feb, 2024, 11:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
I Renées brygga öppnar tv-profilen Lee Christiernsson upp om tankarna, känslorna och bråket med ex-frun.
Annons

I tio år såg vi Björn Christiernsson som "snickar-Björn" i TV4:s renoveringsprogram "Äntligen hemma".

Utöver det utnämndes Björn till en av de "sexigaste männen" i Sverige under sin storhetstid i programmet – men för ett drygt år sedan avslöjade tv-profilen i en intervju med QX känslorna av att vara född i fel kropp.

Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Lee Christiernsson om uppenbarelsen

I dokumentären "Att bli Lee" får tittarna följa resan från Björn till Lee, dess med-och motgångar och kampen om att möta världen som ickebinär.

Dokumentären togs emot med öppna armar från Lees följare och i serien får vi även ta del av hur det togs emot av hens närmaste anhöriga.

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk. Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv. Jag behöver komma ut, berättade Lee i intervjun med QX.

Annons

Lee öppnar upp om livet som transsexuell: "De enda minnena jag har"

Nu har det gått över ett år sedan Lee delade med sig av resan mot att finna sitt rätta jag, och blir pepprad med jobberbjudanden från alla håll och kanter.

Ett av dessa var en medverkan i Renées brygga – där Lee öppnade upp om livet innan transformationen och bråket med exfrun.

Att ha känt sig född i fel kropp är något Lee känt så länge hen kan minnas, något som diskuteras i programmet:

– Det är de enda minnen jag har. Det får mig att tänka på hur många unga som går igenom ett lidande kring att vara den de är på grund av rädsla. Och så hade det inte varit om det här inte var så stigmatiserat, säger Lee.

Lee om bråket med ex-frun

Och trots att det har gått ett år, har profilen fortfarande någorlunda svårt att vänja sig vid det nya livet. I intervjun med Renée Nyberg berättar Lee att hen ofta svarar fel i telefonen och fortfarande inte vant sig när någon ropar efter Lee.

– Min exfru, om hon är sur på mig då säger hon ju absolut Björn, avslöjar hen.

– ÄR DET SÅ?, utbrister en förvånad Renée och fortsätter:

– Men undra om det kan vara för att just det sitter i ryggmärgen. Det är ju ofta av ren vana, just när man blir sur också.

– Ja, så det är antagligen, svarar Lee.

Annons