Leif Andrée och Sophia Artin skiljer sig

23 mar, 2022, 12:17 
Sophia Artin och Leif Andrée

Efter 30 år tillsammans går skådespelaren Leif Andrée och Sophia Artin skilda vägar, enligt Expressen.

Annons

Sedan 1992 har skådespelaren Leif Andrée och teaterchefen Sophia Artin varit ett par, en kärlekssaga som nu nått sitt slut. Idag kom beskedet att paret som gifte sig 1993 har ansökt om skilsmässa, något som bland annat Expressen rapporterade om.

Leif och Sophia har tillsammans två barn, de 18-åriga tvillingsönerna Stellan och Viktor. Paret har bott tillsammans i en sekelskifteslägenhet på Södermalm i Stockholm, och har dessutom ett lantställe på Blidö i Stockholms skärgård.

Kämpat med barnen

I en intervju med Hälsoliv har Leif Andrée berättat att de gemensamma pojkarna var väldigt efterlängtade. Han och Sophia hade kämpat i flera år för att få barn, innan tvillingarna till slut kom. Förutom Stellan och Viktor har han dessutom ett till tvillingpar sedan tidigare, döttrarna Yrsa och Vilda. Men livet som pappa var inte lätt för Leif. I intervjun delar han med sig om de jobbiga tankar han kämpat med.

Annons

– Jag har försummat grabbarna också. Jag har hela tiden dåligt samvete för barnen. När mina döttrar föddes hade vi Galeasen-premiär på "Baal" den 21 februari och de föddes i mars.

Familjerelationerna är viktiga för Leif, och det verkar som om det blivit lättare att bolla familj och jobb på senare dagar. I en intervju från tidigare i år berättade Leif för Svensk Damtidning om sin kärlek till sin familj, och att han uppskattar de små stunderna med alla barnen.

– Jag är lyckligt lottad kring min familjesituation och har fantastiska barn, sa han då.

Uppmärksammad av kungen

Leif Andrée är ett hyllat namn på den svenska kulturscenen, och hans roller återfinns i några av våra mest klassiska filmer och teateruppsättningar. Till exempel medverkade han i Pelle Svanslös, Tomten är far till alla barnen och Livet är en schlager. Förutom sin karriär på den vita duken gjorde han i år Dramaten-premiär i pjäsen Mac Beth med bland annat Christina Schollin.

Annons

Insatserna har inte gått obemärkt förbi. Leif fick nämligen en medalj från Kung XVI Gustaf, som en belöning för hans framstående insatser som skådespelare. För Svensk Damtidning berättade han om känslorna.

– Jag blev så glad över brevet att jag började gråta. Jag önskar att mamma hade fått veta. Hon kom från arbetarklassen, men älskade kungen och drottningen. Jag är röd socialist, men har också alltid uppskattat kungahuset. De arbetar så hårt och gör så mycket gott för Sverige.

Foto: TT/Instagram

Annons