Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GWs chockartade beteende bakom kulisserna i Nyhetsmorgon fångas på bild

06 mar, 2023, 07:00 

Den omtyckta kriminologen Leif GW Persson fångades på bild efter sin medverkan i Nyhetsmorgon. Nu tappar tittarna hakan – detta trodde de inte.

Annons

En av de återkommande inslagen i Nyhetsmorgon är när Leif GW Persson dyker upp i studion. Han kommenterar veckans krimfall, och kommer med knivskarpa analyser.

Vid det här laget är Leif minst sagt en veteran i rutan. Ändå kan han fortfarande chockera rejält. Efter söndagens sändning fångades han på bild i en situation som till och med fick programledaren Jenny Alversjö att tappa hakan.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Bilden avslöjar Leif GW Perssons chockerande beteende

Den som gärna spenderar söndagsförmiddagarna framför Nyhetsmorgon har följt det långtgående internskämt som hamnar om Leif och maten i studion. Varje söndag får de ju besök av en kock som lagar till en mumsig meny, som i slutet av programmet får smakas av.

Traditionen lyder som följande: strax innan programmet är slut gästar Leif GW, och när hans tid i rutan är slut är det dags att smaka på maten. Jenny Alversjö frågar om han vill smaka, men svaret är alltjämt nej.

Annons

Det hela har som sagt gått så långt, att det blivit något av ett löpande skämt. Därför var det många som inte trodde sina ögon när Nyhetsmorgon laddade upp en bild på Leif – framför en tallrik mat.

– Hur många gånger har vi frågat GW om han vill käka? En miljon! Idag frågade jag inte men han ba: va gott, kan jag få käka? säger Jenny Alversjö i inlägget.

Att det är ovanligt råder det ingen tvekan om. Till och med kocken Jessica Frej, som stod för maten, blev förvånad.

"Så himla kul efter alla dessa år" Kommenterar hon.

Leif GWs oväntade beteende i sändning

I kommentarsfältet är tittarna positivt överraskade. Alla uttrycker sin förvåning, men är också väldigt glada över att mötas av en bild på Leif med mat framför sig – och ett brett leende.

Annons

"Det måste varit utanför bild..Jag trodde jag såg slutet..? Men väldans roligt efter allt tjat som ju inte var idag!! Det såg gott ut!" Skriver en tittare som verkar lite besviken över att det inte fångades på film.

Men faktum är att det faktiskt hänt i alla fall minst en gång förut, vilket några snappar upp. Då vankades det fisk.

– Leif ska du inte smaka då? frågade Jenny traditionsenligt när Erik Videgård stod för maten.

När svaret är just fisk, kommer det oväntade svaret:

– Ja, men det är ju riskfritt, svarar Leif oväntat nog.

– Fisk tillhör det jag får äta. Jag är svårt förtjust i fisk.

Leif GW Persson och Jenny Alversjö äter fisk i Nyhetsmorgon
Detta händer inte ofta.

Foto: TT/TV4

Annons