Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Perssons rejäla känga i sändning – Maria Forsblom blir helt ställd: ”Nähä!?”

05 okt, 2023, 04:30 

Leif GW Persson är inte helt nöjd med TV4.

Annons

Leif GW Persson beskrivs ofta som Sveriges mest folkkära och kändaste kriminolog. Han hyllas ständigt för sin konst att förklara komplexa brottsfall och för sitt sätt att ge knivskarpa analyser.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Själv trivs han alldeles ypperligt i rollen som kriminalprofessor. Han är också på det klara om att han är väldigt populär på kanalen och vet att tittarsiffrorna går upp när han dyker upp i rutan.

– Jag får för mig att de tänker behålla mig tills jag blir helt jävla obegriplig. Då åker jag ut naturligtvis – och det på goda grunder, har Leif GW Persson tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Leif GW Persson
Leif GW Persson är inte helt nöjd med smörgåsarna TV4 erbjuder sina gäster.

Leif GW Perssons oväntade kritik

Däremot trivs han inte lika bra med den frukost som TV4 erbjuder sina gäster. När han under onsdagen gästade Nyhetsmorgon för att prata om brottsfall med Maria Forsblom och Anders Pihlblad gav han sin syn på morgonköket.

Annons

– Du har fått en macka och en kopp kaffe i handen, säger Maria Forsblom och inspekterar den kopp som Leif GW Persson har rykande kaffe i.

Han svarar sedan:

– Ingen smörgås! Men den avstår jag gärna, för den är ingen höjdare om vi ska göra ett sånt här internt avslöjande.

Maria Forsbloms kraftiga reaktion

Kriminalprofessorns brutala ärlighet ställer Maria Forsblom en aning. Hon försöker fatta sig, hantera situationen och bemöta den oväntade kritik som tittarna precis fått bevittna.

– Nu dissas TV4:s mackor här också, men Hilda har en bulle åt dig här sen, säger Maria och refererar till Kanelbullens dag.

– Jag äter inte bullar, svarar GW.

– Nähä!? Men det blir en bra morgon i övrigt kanske? försöker Maria vidare.

– Lets talk business, som man säger, kontrar GW.

Ja, stämningen var kanske inte kanon i början av programmet, men när Leif GW Persson fick prata om krimfall så verkade den lättas upp och till slut tycktes det som att han glömt bort TV4:s dåliga mackor.

Foto: TT/TV4/Instagram

Annons