Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Leif GW Perssons vändning i relationen – stora livsbeslutet med hustrun Kim

03 okt, 2022, 15:00 
Leif GW Persson och Kim Persson

Leif GW Persson berättar om sitt nya beslut.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

I över 30 års tid har Leif GW Persson, 77, haft nyktra halvår. Det innebär att han skippar spriten sex månader varje år, för att sedan köra ett halvår där han konsumerar alkohol.

Han startade med beteende på 1980-talet efter inrådan från sin läkare. Sedan dess har han slutat på nyårsafton och börjat på midsommarafton.

– Jag skulle inte klara av att dricka alkohol hela året eftersom jag ofta dricker för mycket när jag gör det. Det var ett beslut som jag tog för mycket längesedan. Det borde fler tänka på faktiskt, har Leif GW Persson sagt till Expressen.

Leif GW Persson
Leif GW Persson har flera gånger talat öppet om sina alkoholvanor.

”Det skulle jag inte fixa”

Samtidigt skulle den folkkära professorn inte mäkta med att dricka alkohol hela året. Det skulle både vara dåligt för hälsan och hans arbete skulle inte gå att utföra på samma sätt.

Annons

– Jag skulle inte klara av att dricka hela året, det skulle jag inte fixa. Jag skulle inte få någonting gjort bland annat. Om man jobbar med det jag jobbar med då kan man inte hålla på och dricka massa alkohol, det går inte.

Leif GW Persson om nya strategin

Men i samband med coronapandemin började Leif GW Persson tumma på sin metod. Det berättar han i TV4-programmet En smak på livet med Erik Haag och Lotta Lundgren.

Han tyckte att det blev knepigt då han bara satt på kammaren utan att det hände något intressant i livet. I stället tillämpade han en ny strategi som innebär att han skippar spriten några dagar varje vecka.

– Veckan innehåller ju sju dagar, där är jag fortfarande med, och jag tänker att om jag inte dricker fyra av dem... över hela året så att säga, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson
Leif GW Persson säger att han i samband med pandemin började köra en ny strategi.

Hustrun Kim om mötet med Leif

I programmet berättar även Leif GW Perssons fru, Kim Persson, om när hon träffade kriminalprofessorn i mitten på 90-talet och fick honom på fall med sin svenska husmanskost:

– Det här var precis i början och jag minns att Leif var krasslig. Han sa till mig: "Kan inte du fixa middag ikväll?" Då fick jag handsvett och blev supernervös. Det var ett stort steg att ta eftersom det var någon man tyckte om, säger hon och berättar att valet föll på pannbiff.

– Vi började äta och sen la han besticken och sa: Sånna goda biffar får man inte på restaurang. Det bidrog till att han fastnade för mig. Han såg att det fanns något där.

Kim Persson
Kim Persson berättar i TV4-programmet En smak på livet om hur hon fick Leif GW Persson på fall.

Foto: TT/TV4

Annons