Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Hallengren skiljer sig från maken Jonas Hellberg

03 okt, 2022, 09:41 
Lena Hallengren och Jonas Hallberg

Lena Hallengren och maken Jonas Hellberg går skilda vägar.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Socialminister Lena Hallengren och maken Jonas Hellberg har bestämt sig för att gå skilda vägar. De gifte sig 2001 och har varit gifta i över 20 år.

I ett gemensamt uttalande på Facebook skriver paret att de skiljs åt som goda vänner.

”För att slippa spekulationer skriver vi ihop och berättar att vi bestämt oss för att skiljas. Det är såklart inte enkelt att dela på liv som byggts samman under lång tid, men vi är överens om att det här är rätt för oss. Vi skiljs åt som goda vänner efter många år tillsammans, stolta över våra fina barn som vi vill det allra bästa för och med delad vårdnad om vår lilla hund Tage”, skriver paret.

Så träffades Lena och Jonas

Lena och Jonas träffades när de jobbade på SSU i Stockholm.

Annons

– Jonas är väldigt rolig och kreativ. Man måste ha roligt tillsammans och dela samma intressen. Sedan pratar vi förstås inte politik hela tiden, men vi delar samma värderingar och syn på livet. Det är viktigt, säger Lena i en intervju med Svensk Damtidning.

Inledningsvis bodde paret i Stockholm, men när dottern Klara föddes 2004 började Lena Hallengren längta tillbaka till hemtrakterna i Kalmar.

”Visst var det hemskt"

För Lena Hallengren blev det en stor omställning. Hon hade fortfarande kvar sitt jobb i Stockholm och tvingades pendla 3-4 dagar varje vecka för att kunna sköta både jobb och familj.

– Visst var det hemskt när man lämnade ett gråtande barn klockan sex på morgonen. Jag är väldigt familjekär och det är ju en uppoffring, men samtidigt gör jag ju det för att jag tror att samhället blir bättre, säger Lena.

Foto: TT

Annons