Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Hallengrens svåra beslut med maken Jonas: "Det är hemskt – gråtande barn"

22 dec, 2021, 13:00 
Lena Hallengren och sin man Jonas Hellberg
Lena Hallengren har tvingats till ett svårt beslut med maken Jonas Hellberg.
Annons
5 saker du inte visste om Magdalena AnderssonBrand logo
5 saker du inte visste om Magdalena Andersson

Lena Hallengren syns mycket dessa dagar. Som socialminister får hon ofta agera ansikte utåt för regeringens corona-åtgärder på presskonferenser och i intervjuer.

En utsatt position, milt uttryckt. Men Lena kan alltid räkna med stödet från sin familj: maken Jonas Hellberg och barnen Klara och Olle.

Lena Hallengren tvingas till svårt beslut med sin man Jonas Hellberg

Lena och Jonas träffades redan vid millennieskiftet, när de båda jobbade på SSU i Stockholm. De är synkade i sina värderingar, som man säger.

– Jonas är väldigt rolig och kreativ. Man måste ha roligt tillsammans och dela samma intressen. Sedan pratar vi förstås inte politik hela tiden, men vi delar samma värderingar och syn på livet. Det är viktigt, säger Lena i en intervju med Svensk Damtidning.

Lena kommer från Kalmar, Jonas från Huddinge. Lena trivdes bra i Stockholm, men när dottern Klara kom 2004 hamnade den lilla familjen i funderingar. De längtade efter ett annat slags liv, en bit bort från storstadsjäktet. När Klara var två beslutade sig Lena och Jonas för att de skulle flytta till Kalmar.

Annons

"Visst var det hemskt"

Det innebär en del livspusslande för Lenas del. Som socialminister har Lena ett späckat arbetsschema, så hon får pendla upp till Stockholm tre-fyra dagar i veckan.

– Visst var det hemskt när man lämnade ett gråtande barn klockan sex på morgonen. Jag är väldigt familjekär och det är ju en uppoffring, men samtidigt gör jag ju det för att jag tror att samhället blir bättre, säger Lena.

Sammantaget trivs Lena väldigt bra med situation. Men hon hymlar inte med att hon gärna hade sluppit allt pendlande.

– Jag tror det märks om man gör saker man tycker om och trivs med. Det vore ju toppen om de flyttade riksdagen till Kalmar, men nu ser det ju ut som det gör!

Annons