Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Hallengrens chockdrag – tre dagar efter skilsmässan från maken

08 okt, 2022, 09:55 

En stor förändring för topp-politikern.

Annons
Här är partiledarnas partners!Brand logo
Här är partiledarnas partners!

Den tredje oktober gick socialminister Lena Hallengren och maken Jonas Hellberg ut med ett gemensamt meddelande med beskedet att de valt att separera.

Efter 20 år som gifta har de gått skilda vägar, och nu väntar ännu en stor förändring för den socialdemokratiska politikern.

Träffades på SSU

Det forna paret slog sina påsar ihop 2001, och tre år senare fick de sin dotter Klara. Lena och Jonas träffades på SSU, och det var alltså deras brinnande politiska intresse som förde de samman.

De bodde i Stockholm fram tills att dottern kom till världen, då hemtrakterna i Kalmar lockade allt för mycket. Ex-maken Jonas är verksam i Kalmar, medan Lena pendlat till jobbet i Stockholm.

Det politiska intresset var inte heller något som svalnade under de 20 år paret var gifta. Jonas Hellberg är likt Lena aktiv socialdemokratisk politiker, men i Kalmar. Men nu är kärlekssagan alltså slut.

Annons

”Vi skiljs åt som goda vänner efter många år tillsammans, stolta över våra fina barn som vi vill det allra bästa för och med delad vårdnad om vår lilla hund Tage.” Skrev paret bland annat i ett gemensamt inlägg på Facebook.

Egna orden om plötsliga beslutet

Det är inte bara i privatlivet som saker och ting förändrats. Under veckan kom även nyheten att Lena Hallengren, som fram tills nu varit socialminister i övergångsregeringen entledigar sig själv.

Det innebär att Hallengren lämnar sin plats i regeringen i förtid, och istället återtar sin plats i Riksdagen. Där är hon ny gruppledare för Socialdemokraterna, något som meddelades för två veckor sedan.

– Hallengren lämnar i förtid eftersom hon behöver kunna koncentrera sig på arbetet med sitt nya uppdrag, uppger Socialdemokraternas presstjänst för TT, enligt Aftonbladet.

På sin Twitter skriver hon själv om beslutet:

"Mitt varmaste tack till alla kollegor på Socialdepartementet och alla de människor jag mött genom åren som gör sitt yttersta för att se till att vår gemensamma välfärd varje dag håller toppklass!"

Foto: TT

Annons