Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Olins sorg med dottern - då förändrades allt!

25 jul, 2023, 17:30 
Felicia Plåt
Tora och Lena
Tora ville inte gå i samma fotspår som sin mamma. Foto: TT

Lena Olin och dottern Tora spelade samma roll pappa Lasses film.

Annons

Lena Ohlin är en av Sveriges absolut största skådespelare. Hon har haft en lång och framgångsrik karriär och gick direkt från scenskolan till stora roller på Dramaten. Hon fick sedan ett internationellt genombrott i Philip Kaufmans Varats olidliga lätthet.

5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Dottern Tora ville gå sin egen väg

Hon har varit gift med regissören Lasse Hallström sedan 1994 och paret har boende i både Stockholm och New York. Tillsammans har de dottern Tora Hallström.

Precis som alla andra föräldrar har Lena och Lasse stöttat sin dotter i alla hennes livsval, men såklart hade de tyckt att det var kul om dottern gick i samma fotspår som dem och jobba med film. Men så har inte fallet varit för Tora, vilket hon berättar om i en intervju med Femina.

Annons

–Jag kände att jag ville välja ett eget spår och därmed visa att jag kunde göra karriär på egen hand utan mammas och pappas draghjälp, sa Tora då till Femina.

Tora har nämligen valt att jobba i finansbranschen där hon lyckats få sig en riktigt fin karriär då hon jobbat på både Gordon Sachs och Uber.

Lena Olins lycka med dottern

Men under 2022 valde Tora att ändå testa på mamma och pappas liv att jobba inom film. Tillsammans med sin mamma delade hon rollen som pionjären och konstnären Hilma af Klint, och de blev regisserade av Lasse. Och det visade sig att det inte var så dumt att följa efter mamma och pappa.

Lena, Lasse och Tora
Tora tyckte det var en fröjd att få jobba med sina föräldrar.

–Allt föll på plats och numera känner jag att jag aldrig kommer att kunna göra något annat än att skådespela. Jag vill vara på jobbet hela tiden och känner sådan enorm tacksamhet för att jag hittat hem, sa hon till Femina.

Lena verkade också vara väldigt glad att hennes dotter hittat rätt och att hon kan hjälpa till att inspirera.

–Jag har hela tiden vetat att Tora har agerandet inom sig. Hon är en fantastisk dansare och skriver otroliga texter. Jag jobbar med min dotter men känner hela tiden ”fan vilken impressive kvinna!” sa Lena till Femina.

Det ska bli spännande att se vad Tora gör här näst!

Annons