Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lena Philipssons sorgliga ord om kärleken – efter tuffa uppbrottet

29 jun, 2021, 11:00 

Plötsligt var Lena Philipsson singel – nu kommenterar hon sitt kärleksliv.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Framför miljonpublik och i direktsändning, under Melodifestivalen närmare bestämt, blottade artisten Lena Philipsson, 55, sitt brustna hjärta.

Hon ledde deltävling ett tillsammans med Christer Björkman och sjöng då sin låt Lära så länge man lever från albumet med samma namn.

”Jag borde räds, aldrig mer lita på kärlek, jag borde läst, hur kyssar kan bli till svek. Det var den där, fast hjärtat har plågat förfärligt, så sant, jag svär, jag skulle göra det om igen”, sjöng Lena bland annat.

Bara månader innan Lena skulle programleda Mello avslöjade hon att hon är singel igen, efter att ha dejtat en 14 år yngre man med rötter i Vetlanda. I intervjuer kunde vi se Lena stråla av lycka – men plötsligt var relationen slut.

– Jag dejtar inte för tillfället, sa Lena till Aftonbladet i juni förra året.

Lena Philipsson om kärlekslivet

Och än har det inte blivit mycket bättre på kärleksfronten. När Lena gästade Lotta på Liseberg i förra veckan lät hon sig intervjuas av Aftonbladets reporter Tobbe Ek och fick då betygsätta sitt liv med plus. Hennes hälsa, som hon i intervjun beskriver som strålande, ger hon fem plus (världsklass, reds. anm), men lägger till:

Annons

– Men kom inte med nåt kärleksliv här nu.

Reportern ställer då följdfrågan att hon tog upp det själv.

– Nej, det skiter vi i! svarar Lena.

När hon sedan betygsätter kärlekslivet ger hon det tre minus (i betygsskalan är ett minus egentligen det sämsta betyget: uselt).

Lena Philipsson ledde den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021. Hon stod på scen bara månader efter att hennes relation tagit slut och öppnade då sitt brustna hjärta.
Lena Philipsson ledde den första deltävlingen i Melodifestivalen 2021. Hon stod på scen bara månader efter att hennes relation tagit slut och öppnade då sitt brustna hjärta.

Lena PH ger högsta betyg till framtiden

Men trots att hon är missnöjd över sitt nuvarande kärleksliv ser hon ändå fram emot framtiden.

– De känns alltid som fem plus. Jag känner att jag försöker hitta nya vägar. Det känns som att jag har många idéer. Jag har ju gått all in på att jag kör min grej nu och så får det vara så och jag känner mig väldigt påhittig nu och tycker att det är kul. Det känns ändå som att det finns mycket att se fram emot. Jag har några sommarspelningar, små intima sessions för att de har öppnat upp och för att jag har skjutit på min turné till nästa vår, men jag ska spela på Öland, i Kristianstad och i Lidköping på Läckö slott, säger hon till tidningen.

Foto: TT

Annons