Let's Dance-jurymedlemmen hastigt sparkad och ersatt utan förklaring

05 maj, 2023, 21:15 
Let's Dance-jurymedlemmen fick sparken utan motivering. Nu berättar Tony Irving om relationen med kollegan.
Annons

Let's Dance är nästan kultförklarat när det kommer till svensk tv-underhållning. Idag leds det av Kristin Kaspersen och David Lindgren, och sedan 2006 har kändisar visat vad de går för på dansgolvet. Programledarna, proffsdansarna och deltagarna har bytts ut, men juryn har sett likadan ut. Nästan i alla fall.

Jurymedlemmen Maria Öhrman fick sparken efter fem år, utan motivering, menar hon. Nu berättar Tony Irving om vad som hände.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Maria Öhrman sparkad från Let's Dance utan förklaring

Tony Irving har suttit i juryn sedan Let's Dance begynnelse, han var faktiskt också med och startade upp programmet när det kom till Sverige.

Vid sin sida har han alltjämt Dermot Clemenger, och Ann Wilson. Dermot var också med sedan starten, men tog en paus mellan 2015-2020. Men originaljuryn var faktiskt fyra, Maria Öhrman gjorde gänget sällskap.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

I hela fem år var hon en del av kvartetten, men plötsligt försvann hon. På hennes stol satt istället den då 28-åriga proffsdansaren tillika Playboy-modellen Isabel Edvardsson. Varför? Ja, enligt Maria själv fick hon inget riktigt svar på det.

– Jag fick veta att jag inte var aktuell längre och att det inte hade något med mina prestationer att göra. Även om det här inte är någon katastrof för mig, så är det aldrig roligt att bli bortvald, har hon tidigare sagt till Expressen.

–De har heller inte gett mig någon motivering, jag tycker att de borde kunna kommunicera rakt med mig efter fem år.

Maria Öhrman, Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving som juryn i Let's Dance 2010.
Maria Öhrman med juryn 2010.

Tony Irving om relationen till sparkade jurymedlemmen

De övriga i juryn uttryckte öppet sin sorg över att Maria så hastigt och lustigt fick sparken. Ann Wilson kallade det hela för "tragiskt" och Tony Irving sa att det "inte kändes bra".

Annons

För Svensk Damtidning berättar Tony Irving nu om relationen till Maria.

– Maria och jag är väldigt gamla polare. Vi till och med åkte på semester varje år tillsammans, säger han.

Maria har tidigare berättat att hon tror hon byttes ut för hon var för vanlig, och inte tillräckligt spännande. Tony Irving säger till Svensk Dam att han tror det kan ha diskuterats i om Maria var för "trött".

– När man plötsligt får media upp i sitt ansikte och man inte är van vid det, så förändras livet. Och Maria har väldigt hög integritet, säger Tony Irving.

Foto: TT

Annons