Let's Dance-stjärna i svår olycka – bara veckor innan premiären: ”Låg och skrek”

07 mar, 2023, 12:30 
Let's Dance-stjärnan Johan Jureskog var i skidspåret när det plötsligt tog stopp.
Annons

Snart är det äntligen dags för en rad nya kändisar att snöra på sig dansskorna och göra upp om den åtråvärda glasskon i det omåttligt populära dansprogrammet Let's Dance.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

I sedvanlig ordning kommer de behöva bemästra diverse dansgenres, exempelvis rumba, tango, cha cha cha och vals, för att röstas vidare av tittarna och hela vägen fram till final.

I den kommande säsongen, som drar igång 18 mars, deltar Johanna Lind Bagge, Charlotte Kalla, Tone Sekelius, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Nilla Fischer, Renaida Braun och Johan Jureskog.

Recept.se Nyhetsbrev

Johan Jureskogs bakslag

Men en av deltagarna har inför tävlingen stött på ett rejält bakslag. För några veckor sedan var stjärnkrögaren Johan Jureskog ute i skidspåret och tränade inför Vasaloppet när det plötsligt tog stopp i en nedförsbacke.

Annons

– Det var hårt i backen, så jag åkte kanske i trettio knyck och tog allt med axeln, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag bara låg och skrek i spåret. Det kom samtidigt massa åkare som inte kunde flytta på sig, säger han och menar att det var ren tur att han inte blev överkörd.

Johan Jureskog är en av deltagarna i Let's Dance 2023
Johan Jureskog råkade ut för en olycka i skidspåret och skadade axeln.

Så påverkas Let's Dance-äventyret

Där och då började Johan Jureskog tänka att det kanske inte skulle bli något Let's Dance-äventyr, men lyckligtvis kunde läkarna snabbt stilla hans oro.

Annons

Axeln känns bättre för varje dag som går och han går på smärtstillande för att döva smärtan. Däremot gör axelskadan att han tyvärr inte kommer kunna gå all in.

– Lyft får jag chilla med. Vi får se hur det går om det blir några lyft alls eller inte. Jag hoppas på det, säger han.

Johan Jureskog
Johan Jureskog säger till Expressen att det inte är säkert att han kommer kunna göra några lyft i Let's Dance.

Foto: TT

Annons