Let’s Dance–profilen skadad – blixtändring inför premiär "Min hälsa går först"

04 mar, 2023, 07:00 
Let´s dance, TV4

Andreas Wijk tävlar i årets Let’s Dance – nu tvingas han berätta om hälsoproblemet ”Det kom lite som en chock”

Annons

Let’s Dance–aktuella Andreas Wijk, 29, tvingas ge dystra nyheter si så där två veckor innan den stora premiären i TV4, 18 mars.

Det är nu deltagarna förbereder och repar som allra mest. Allt måste sitta för den tongivande premiärdansen – och nerverna och pressen är utanpå.

Tre snabba med Tony Irving!
Tre snabba med Tony Irving!

För Andreas Wijk har de senaste dagarna bärt med sig enorm frustration. Han är nämligen skadad mitt under de mest intensiva dansrepen.

– Mitt korsband är av och det gör ju att vi måste anpassa oss efter det, säger han till Aftonbladet.

Andreas Wijk deltagande i Let´s dance äventyras

Andreas danspartner, Ida Sund, gör även hon premiär i Let’s Dance. Programdebutanten är proffdansare i tiodans och proffsdans.

När tidningen pratar med Sund berättar hon att Andreas Wijks skada kommer påverka koregrafin. Det ändras nu om helt inför premiären i slutet av mars.

Annons

– Alla mina koreografier gör jag ju runt Andreas knä och vad han kan belasta och det är ju en stor utmaning. Men Andreas är så himla positiv så det känns som att ”det här kommer vi lösa”.

Dansparet hänger inte läpp och tror inte att deras förutsättningar blir sämre än de andra deltagarnas i år:

– Jag hörde förra året, att Parnevik, hon hade ju skruvar i höften. Vi kommer ju inte in som proffsdansare utan som människor som ska lära oss utifrån de förutsättningar vi har.

Andreas Wijk väntas opereras – orden om framtiden

Wijk behöver opereras för att bli bättre, men han berättar att ingreppet kommer få vänta. Just nu finns ingen tid att vara sårad:

– Jag har ju inte tid för en operation i mitt liv. Nu är det ”Let’s dance”, sen ska jag in i en sommarturné och sen börjar ”Moulin Rouge”-musikalen, så jag kommer ju tidigast ha möjlighet sommaren 2024 kanske.

Han berättar att han känner sig trygg med TV4–produktionens läkares bedömning av skadan.

Annons

– Min hälsa kommer ju gå först. Självklart kommer det vara slitsamt att träna, men de kommer ju inte utsätta mig för fara.

Foto: TV4/TikTok @andreaswijk

Annons