Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Let's dance-stjärnan utfryst av produktionen – egna orden om TV4:s beslut

Let's Dance, Petra Mede och David Lindgren

Foto: TT
Stjärnan har gjort stor succé i programmet – nu berättar hon om det plötsliga avslutet.
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

Det råder ingen tvekan om att Let's Dance är ett av våra mest tidlösa och omtyckta program. Ända sedan 2006 har glittriga klänningar, stiliga kostymer och blanka dansgolv intagit tv-rutan, och intresset verkar inte svalna.

Efter en lång och spännande säsong, är det på lördag dags att kora årets finalister. Om det blir Eric Saade, Filip Dikmen eller Marie Mandelmann som kniper finalplatserna, återstår att se. Men bakom de glammiga kulisserna pågår det hela tiden saker som tittarna inte får se.

Nu väljer en Let's Dance-profil att tala ut om när hon blev petad från produktionen.

Let's Dance-veteranen utbytt

I hela sexton säsonger har programmet rullat, och den sjuttonde börjar lida mot sitt slut. Många kända profiler har chockat på dansgolvet under åren, men några som gjort en omvänd resa är proffsdansarna.

Många av dansarna är med så pass många säsonger att de blir ett välkänt och omtyckt namn även utanför programmet. Se bara på dansaren Sigrid Bernson som gjorde sån succé som proffsdansare i Let's Dance att hon till och med varit med i Melodifesitvalen!

Den första Let's Dance-titeln kammade storfavoriten Måns Zelmerlöw hem, och vid sin sida hade han dansaren Maria Bild som skulle visa sig bli en riktig veteran i programmet.

Maria Bild, då Karlsson, tillsammans med maken och före detta fotbollsspelaren Andreas Bild.

Lizzie Larsson/TT

"Förändra och föryngra"

För den som varit ett troget Let's Dance-fan är namnet Maria Bild, tidigare Karlsson ett riktigt klassiskt Let's Dance-namn. Under hennes tid i programmet hann hon dansa med bland andra programledaren Harald Treutiger, idrottaren Patrik Sjöberg och supermodellen Marcus Schenkenberg.

Proffsdansaren deltog i sju säsonger fram tills 2014, med två korta avbrott, innan hon plötsligt försvann från rutan – nu berättar hon varför.

I en intervju med Hänt får hon frågan om varför hon slutade i Let's Dance, och det verkar inte ha varit av fri vilja, utan produktionen slutade höra av sig.

– Jag fick inte frågan mer. Så var det med det. De ville väl byta och förändra och föryngra, svarar hon tidningen.

Det är inte första gången en tidigare Let's Dance-profil får sluta utan vidare skäl. År 2010 utbröt det storbråk när en jurymedlem plötsligt blev sparkad och utbytt – mot hennes vilja. Det kan du läsa om här.

Foto: TT