Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jurymedlemmen sparkad från Let's Dance utan motivering – storbråk med TV4

26 mar, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Let's Dance-juryn splittrad efter fem år ihop – helt utan förklaring från TV4.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Let's Dance är i full gång med en 17:e säsong. Genom åren har det kommit att bli ett favoritprogram bland drygt en och en halv miljon svenskar, som varje vecka bänkar sig i tv-sofforna för att rösta vidare sin favorit.

Men det är ju inte bara folket som dömer hur de folkkära profilerna rör sig på dansgolvet. Vi har även den eminenta juryn som granskar deras steg till punkt och pricka.

I dag består den av Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving, men den sistnämnda är den enda som varit med sedan start. Andra har kommit och gått, oftast av egen vilja, men inte alltid.

TV4:s beslut: Sparkade Let's Dance-profilen utan anledning

För några år sedan fick en av dem plötsligt sparken – helt utan förklaring, vilket ledde till att ett bråk bröt ut både mellan juryn, deltagarna och TV4.

Annons

Året var 2010 och Maria Öhrman hade varit en del av Let's Dance i fem år då TV4 kontaktade henne med ett trist besked.

– Jag fick veta att jag inte var aktuell längre och att det inte hade något med mina prestationer att göra. Även om det här inte är någon katastrof för mig, så är det aldrig roligt att bli bortvald, har hon tidigare sagt till Expressen.

–De har heller inte gett mig någon motivering, jag tycker att de borde kunna kommunicera rakt med mig efter fem år.

Maria Öhrman, Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving.

Bråket med TV4 efter att jurymedlemmen tvingats gå

Maria tror själv att beslutet hade att göra med att hon inte längre var lika känd då hon hade valt en mer "normal" livsstil. I stället blev hon ersatt av den då 28-åriga proffsdansaren tillika Playboy-modellen Isabel Edvardsson.

Annons

Men TV4:s val uppskattades inte av varken deltagare eller jury.

– Det känns tragiskt. Hon är rolig att jobba med och vi har haft kul tillsammans, sa Ann Wilson då och fick medhåll från en rad andra kända profiler.

– Vi känner varandra och litar på varandra, det känns inte bra att Mia byts ut, menade Tony Irving.

– Maria var inte tillräckligt bitchig, spydig och villig, och då tar man den här tjejen. Många kommer nog att rynka på näsan till en början och tycka att valet inte är riktigt korrekt. Det är märkligt att man inte värdesätter erfarenheten som Maria har, förklarade Anna Book.

Foto: TT

Annons