Anders Bagge i chock – nya beskedet efter förlusten i Melodifestivalen

Anders Bagge i chock – nya beskedet efter förlusten i Melodifestivalen

Nya chockerande siffror visar sanningen om Anders Bagges låt i Melodifestivalen.

Anders Bagge föll på målsnöret i Melodifestivalen. Han vann folket hjärtan men Cornelia Jakobs fick högst poäng av den utländska juryn som i slutändan blev avgörande.

Resultatet har lämnat svenskarna i två läger. Medan vissa menar att det var rätt låt som vann menar andra att systemet är orättvist då det borde vara folkets röster som väger tyngst.

Och nu har det kommit in nya chockerande siffror rörande Anders låt "Bigger Than The Universe".

Bagge VS Jakobs – över en halv miljon flera röster

Både Anders och Cornelia blev snabbt toppfavoriter efter att de tagit sig vidare direkt till final efter respektive deltävling.

De flesta såg någon utav dem stå som slutsegrare, och mycket riktigt blev ju Cornelia årets Melodifestivalen-vinnare och därmed den som kommer representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Men Anders låg hack i häl. Han slutade på 121 poäng och Cornelia på 146 – men av folkets röster fick han hela 3 464 137, medan Cornelia fick 2 937 401. Det vill säga en skillnad på 526 736 röster.

Nya siffrorna visar sanningen om Anders Bagges Mello-låt

Nu visar det sig att Anders låt blivit en storsuccé efter tävlingen. Tidigare i veckan delade han med sig av sin lycka på Instagram.

”Låten har passerat 4 M spelningar på Spotify hur glad är jag nu wow!! Tack alla er som spelar, lyssnar och supportar otroligt tacksam. Kram”, skrev han då.

Nu har han nått ännu en milstolpe – den populära låten har nämligen sålt guld.

”Vilken glädje fällde en lite tår, tack alla som bidragit det är tack vare er lyssnare”, skriver han i ett nytt inlägg på Instagram.

Och där tar det inte slut. På bara några dagar har "Bigger Than The Universe" passerat ytterligare en miljon spelningar på streamingtjänsten, det vill säga, nu har den spelats över 5 miljoner gånger – och siffran fortsätter att stiga.

Foto: TT

LÄS MER: Marie Mandelmanns hälsobesked om Gustav: Därför kan han inte vara med i Let's dance

LÄS MER: Henrik Fexeus miljonvändning – efter Läckbergs hot att lämna: ”Höll på att falla ihop”

LÄS MER: Tobias Karlssons hårda krav på Mia Parnevik – som tv-tittarna inte får se