Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Let's Dance-stjärnans äktenskapskris bakom kulisserna: "Hotade med att lämna mig"

29 apr, 2022, 10:00 
Let's Dance 2022 och programledarna David Lindgren och Petra Mede

Deltagaren avslöjar äktenskapskrisen som tv-tittarna inte fått se.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Imorgon är det äntligen dags för Let's Dance igen, och nu är det inte så många kvar som tävlar om vinsten. Hälften är kvar, så alla som är med i tävlingen kan nu stolt titulera sig topp fem!

Men för en av deltagarna har livet innan Let's Dance inte bara varit lätt. Marie Mandelmann berättar om äktenskapskrisen, som var nära att bli slutet för relationen med maken och tv-personligheten Gustav.

Berättar om diagnosen

Marie och Gustav Mandelmann tog sig in i svenska folkets hjärtan med stormsteg. Paret skrev redan 2013 en bok tillsammans, men det var lite senare, med programmet Mandelmanns gård som de skulle slå igenom hos den stora massan.

Programmet blev snabbt en prisbelönt succé, och paret såg ut att leva ett liv helt utan problem. Men bakom kulisserna såg det annorlunda ut, och det hela kom till ytan tidigare i år.

Då berättade maken Gustav öppet i Nyhetsmorgon om sin diagnos, bipolär sjukdom, och hur den påverkar hans liv, inte minst relationen med Marie.

Annons

– Hon hotade med att lämna mig om jag inte sökte hjälp. Jag blev livrädd för att hon skulle göra det, berättade Gustav Mandelmann senare för tidningen Land.

"Jag håller på att dö"

Det var inte bara Gustavs diagnos som gjorde att paret fick det kämpigt, utan många motgångar samtidigt blev en rejäl prövning för relationen.

Gustavs mamma gick bort, han genomgick två operationer och barnen flyttade hemifrån. Till slut blev det hela för mycket för Marie.

– Jag hade försökt säga det i flera år, att jag inte orkade längre, att jag håller på att dö. Men Gustav hade inte förstått eller kunnat ta till sig hur jag verkligen mådde, säger Marie till Hemmets journal.

Efter detta har både Marie och Gustav gått i terapi, och bearbetat situationen tillsammans och på egen hand, och det blev också räddningen för hela relationen.

– Om vi inte tagit det här steget och fått hjälp, hade jag varit tvungen att gå. Men nu vill vi ju göra den här resan tillsammans, jag och Gustav, säger Marie till tidningen.

Foto: TT

Annons