Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's Dance-stjärnans trista ord – efter alla år: ”Nu är jag färdig”

28 maj, 2023, 09:00 

Tony Irving bekräftar för Svensk Damtidning de tunga tankarna efter varje säsong av Let's Dance.

Annons

Oftast är det prestationerna på dansgolvet som får mest uppmärksamhet, när kändisarna vecka efter vecka snörar på sig skorna och levererar en dansant underhållning inom exempelvis rumba.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”Brand logo
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Men för att danskonsterna ska kunna bli så bra som möjligt, som gör att kändisarna kan chocka tv-publiken och mötas av frenetiska applåder, måste de som oftast lyssna på den kompetenta juryn.

Tony Irving har varit med sedan starten 2006. Han var även med och utvecklade konceptet, så med andra ord kan man säga att programmet blivit något av hans tv-bebis.

Annons
Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving
Jurymedlemmarna Dermot Clemenger, Ann Wlson och Tony Irving bjuder ofta på sig själva i Let's Dance.

Tony Irvings hårda slit

Varje vecka sitter han där, följer nitiskt varje danssteg, ger beröm eller kritik och får antingen medhåll eller mothugg av jurykollegorna Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Med sin kunskap ser han till att hjälpa kändisarna att utvecklas, hitta de rätta takterna och pedagogiskt förklara vad de ska göra för att kunna förbättras till nästa vecka.

Efter varje final pustar han ut efter ännu en avklarad säsong. Tony Irving har, tillsammans med sina kollegor, under fyra månader jobbat stenhårt för att se till så att programmet ska bli så bra som möjligt.

Annons

Tony Irvings tankar efter Let's Dance-säsongen

Samtidigt infinner sig en sorg. Ett slags vemod om vem Tony är som människa utanför den här Let's Dance-bubblan, som han i flera månader varit en sån stor del av.

– När säsongen är över går jag alltid igenom det här att jag inte vill göra det igen. Alltid. Man försvinner i en bubbla i fyra månader, man umgås med samma personer, man pratar samma språk, man isolerar sig från sin omgivning och sin vänskapskrets.

Annons

– Och så plötsligt är bubblan över, man är helt slut, tömd på energi, för vad? Att hitta en person som vinner. Och så sitter jag där efteråt och tänker att nu. Nu är jag färdig. Nu vill jag aldrig göra det mer igen, sa Tony Irving till Svensk Dam inför säsongen.

Tony Irving
Efter varje säsong av Let's Dance börjar Tony Irving kontemplera och ifrågasätta om han verkligen ska fortsätta med Let's Dance.

Tony Irvings vändning

När Let's Dance-finalen nu är avgjord börjar förmodligen samma tankar gro inom Tony Irving. Lyckligtvis kan han glädjas åt att det alltid blir bättre – och att vemodet alltid slutar i eufori.

Annons

– Sedan är det som en drog. Det går några månader och sen sitter jag där och tänker att det kommer ju bli kul att göra nästa säsong.

Tony Irving
Sen blir han gladare och kan muntert inse att han vill fortsätta med Let's Dance!

Foto: TT

Annons