Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lia Larssons låtskrivare svårt brännskadad – nu ska epa-dunk-stjärnan ta revansch efter kärlekskraschen

24 feb, 2024, 02:00 
Lars Johansson
Lia Larsson inledde karriären genom att dansa till andras låtar på TikTok. Nu tävlar hon i Melodifestivalen.
Epa-dunk-stjärnan Lia Larsson, 22, har senaste tiden hunnit med att både gå igenom en jobbig kärlekskrasch och hitta en ny förälskelse.
– Just nu träffar jag någon och vi har det bra. Han vill helst vara anonym så jag lämnar honom utanför detta, säger Melodifestivalen-debutanten till Hänt.
Men det är inte det enda dramat – hennes låtskrivare Axel Schylström är dessutom svårt brännskadad.
Annons
Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl PhilipBrand logo
Mellostjärnans kärleksavslöjande om Carl Philip

Lia Larsson?

Tillhör du inte TikTok-generationen lär kollen eventuellt vara sådär på 22-åringen från Mora.

Men faktum är att hon är stor, rejält stor.

Med 414 000 följare på den kinesiska succéplattformen och låtar som ”Pank”, ”Va sa' ru (russin på russin av)”, "Banka banka" och "Fara ner på byn" har Lia Larsson verkligen etablerat sig bland alla de unga som älskar epa-dunk.

Artisten har fler än 30 miljoner lyssningar på Spotify och det genomslaget ledde faktiskt till att hon ifjol fick medverka i "Allsång på Skansen". Gäster i samma program var en av konkurrenterna i den här veckans schlagerdeltävling – Lasse Stefanz.

– Det ska bli så himla kul att få vara med! säger Lia Larsson själv till Hänt om sin medverkan.

Annons

Hennes bidrag heter "30 km/h". TT:s recensent beskriver låten så här:

"Kan den för alla utom Tiktok-generationen okända Lia Larsson utmana Fröken Snusk med ännu snabbare epa-dunk? Låtens titel anspelar på maxhastigheten för a-traktorer och upprepas tillsammans med uppmaningen 'chilla!'. Textraden "glider fram som en dalahäst” anspelar dessutom på konkurrenten (Fröken Snusk). Må bästa epa-dunkdrottning vinna!".

Lia Larsson uppträder med Lasse Stefanz på "Allsång på Skansen". Vid Melodifestivalen i Eskilstuna är de konkurrenter.Magnus Andersson/TT

Lia Larssons krasch och nya förälskelsen

Men även om det mesta pekar uppåt just nu för Lia Larsson har det funnits gupp i asfalten. I höstas berättade artisten på Instagram hur dåligt hon mådde i samband med att hon och pojkvännen Victor Persson, 24, gjort slut:

”Jag och Viktor är inte ett par längre… Jag ville egentligen inte berätta detta för er på grund av att det är så jobbigt just nu, men många frågar och jag vill såklart att det inte ska vara några frågetecken. Ibland funkar inte saker som de ska tyvärr och nu blev det såhär”, skriver hon i ett inlägg på publicerades på onsdagsförmiddagen.

Annons

Sedan dess har det dock hunnit ordna upp sig på kärleksfronten och till Hänt säger Lia Larsson:

– Just nu träffar jag någon och vi har det bra. Han vill helst vara anonym så jag lämnar honom utanför detta, säger hon till Hänt.

Lia Larssons låtskrivare brännskadad

En annan som haft det milt uttryckt jobbigt innan det blev bättre är Axel Schylström, 30, en av Lia Larssons låtskrivare.

Melodifestivalen-veteranen fick 2012 16 000 volt genom kroppen.

Två dagar innan Axel Schylström skulle ta studenten fick han ett infall och klättrade upp på ett tågtak.

Där gick allt fel. Elen strömmade genom hans kropp. Brännskadorna var av tredje graden, på 70 procent av kroppen.

Axel Schylström är idag en av de personer i Sverige som bränts svårast och överlevt. Han har tvingats genomgå en otal operationer. Sammanlagt handlar det om över 50 ingrepp.

Annons

"Detta är tyvärr varken första eller sista gången. Över fem år och en femtiotal operationer har passerat den där kvällen 2012, och redan dag 1 var jag fan helt slut.", har han skrivit på Instagram.

Axel Schylström är en av Lia Larssons låtskrivare. 2012 brännskadades Melodifestivalen-veteranen svårt.Charlotte Brunzell/TT

Ge upp har det dock aldrig varit tal om. Axel Schylström har använt motgångarna för att stärka sig själv.

"Exakt så har jag gjort varje dag den senaste tiden, bara för att ständigt påminna mig själv om att jag faktiskt orkar "lite till" och lite mer än vad jag själv tror.", har han berättat vidare vidare på Instagram.

"Man orkar ALLTID ”lite till”, glöm aldrig det när livet känns tufft."

Annons