Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Liberalernas Johan Pehrsons okända privatliv – valt att bo särbo med flickvännen

13 aug, 2022, 08:00 
AvMalin Ny
Libernas Johan Pehrson är särbo med flickvännen

Liberalernas partiledare Johan Pehrson är mitt uppe i valrörelsen men hans privatliv är relativt okänt. Politikern har till exempel valt att bo särbo med flickvännen Marie Brodin.

Annons
Victoria och Daniels magiska kyss i solnedgången!Brand logo
Victoria och Daniels magiska kyss i solnedgången!

Efter ett par tumultartade månader avgick Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni i april i år. Hyfsat okända Johan Pehrson tog då över, och på bara ett par månader har han hunnit bli rejält folkkär. Enligt Demoskops och Aftonbladets väljarbarometer för juni skulle Liberalerna i nuläget få 4,2 procent. Det är första gången på två år som partiet klarar gränsen för riksdagen. Trots det är den nya profilen hyfsat ödmjuk.

– Det är jätteroligt att det går bra och jag är väldigt glad för att folk återupptäcker Liberalerna. Många hör också av sig och skriver otroligt snälla saker, säger han till Aftonbladet.

“Är så otroligt medel man kan bli”

Trots att partiledaren redan har hunnit bli en folklig favorit är det få som vet mycket om hans privatliv. Klart är i alla fall att han är uppvuxen i Örebro och att han är väldigt “medel”, enligt egen utsago.

Annons

– Jag är så otroligt medel som man kan bli. Jag kommer från medelstaden Örebro, är medelålders och jag har haft en typisk medelklassuppväxt. Idag lever jag ett annat liv och som partiledare är man inte direkt medel. Men jag bär med mig mina värderingar och det präglar mig och mina åsikter och jag har lätt att ha medelsvenssons perspektiv, har han sagt till Aftonbladet.

Är särbo med stora kärleken

Fritiden spenderar han gärna med kärleken Marie Brodin. Paret har varit tillsammans i tre år, men har hänt känt varandra sedan de gick i gymnasiet. Tidigare har Johan Pehrson berättat att han hade ett gott öga till henne redan då, men att det inte blev något.

– Verkligen. Men jag har inte tänkt på henne på det sättet även om vi har setts en del genom åren. Hon var dessutom gift tidigare. Men vi har hållit kontakten och för tre år sedan sågs vi och dagen efter sågs vi igen. Då hade jag andra tankar…

Paret verkar mycket lyckliga tillsammans och är även särbos, mycket på grund av praktiska skäl.

– Jag har fyra barn, två är utflugna och två bor fortfarande hemma och Marie har sina tjejer på heltid. I praktiken bor jag hos Marie varannan vecka. Men just nu är jag nästan i Stockholm hela tiden. Hon hjälper mig jättemycket med mina barn nu när jag är borta så mycket.

Foto: TT

Annons