Lill-Babs hyllas med porträtt på Arlanda

Barbro ”Lill-Babs” Svenssons bortgång i fjol lämnade ett stort tomrum efter sig.
Inte bara för den egna familjen – utan för hela det svenska folket.
Nu hyllas den folkkära artisten med ett porträtt på Arlanda.

Under 60 år underhöll Barbro ”Lill-Babs” Svensson Sverige med sina framträdanden, sånger och inte minst sin otroliga karisma. Hon sprang in i hela svenska folkets hjärtan redan 1959 med genombrottslåten ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran”. Landsplågan blev till kult och vi älskar henne för evigt, Barbro Svensson från Järvsö. Eller ”Järsö” som hon själv sa. Vi riktigt hör hennes röst inom oss, liksom hembygd och kärlek i ett. ”Lill-Babs” var aktiv inom underhållningsbranschen långt in på 2010-talet, bland annat i rollen som ”Gugge” i den populära SVT-serien Bonusfamiljen.

Ja, vi kan fortsätta skriva långt om hela hennes fantastiska karriär. Men då skulle den här texten aldrig ta slut.

Läs mer: Långläsning! Så var ”Lill-Babs” karriär och liv

Barbro kommer för alltid att finnas med i våra hjärta. Och nu hyllas hon också med en ärofylld plats på fotoväggen som möter alla resenärer som anländer till Stockholm med flyg. I porträttgalleriet ”Welcome to my hometown” på Arlanda, där kända svenskar hälsar välkommen till Stockholm, kommer ”Lill-Babs” foto pryda väggen tillsammans med 92 andra representanter inom en mängd olika områden.

Kristin Kaspersen: ”Värmer vårt hjärta”

När porträttet avtäcktes fanns naturligtvis döttrarna, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på plats och Monica Svensson via länk från Järvsö för att vara en del av hyllningen. Känslosamt, naturligtvis.

– Efter vår mammas bortgång förstod vi hur starkt hon påverkat vårt land, säger Kristin Kaspersen i ett pressmeddelande från Swedavia.

Barbros dotter fortsätter:

– Listan på människor som kommit fram till oss på alla möjliga platser som mataffärer, flygplatser, tunnelbanan mm och berättat om kärleksfulla minnen de delat med vår mamma kan göras lång. Vi tror att det inte bara värmer vårt hjärta att nu få mötas av mammas sprakande karisma på Arlanda Terminal 5 utan även den publik som älskade henne så mycket. Tack!, säger Kaspersen.

11 underbara bilder från Barbro ”Lill-Babs” Svenssons liv

Welcome to my hometown invigdes 2006 och deltagarna är antingen födda, bor i eller varit verksamma i Stockholm. Galleriet består av 93 porträtt och finns i bagagehallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda. Barbro Lill-Babs Svenssons porträtt finns i Terminal 5.

Under Melodifestivalens fjärde deltävling i Lidköping den 23 februari kommer Barbro också att hyllas av vännen Ann-Louise Hansson med en specialskriven låt till ”Lill-Babs” minne.

Läs mer:

Läs sista intervjun med Lill-Babs: ”Jag ångrar ingenting”

Victoria besökte Lill-Babs hembygd – det här gjorde hon

Möt mannen bakom Lill-Babs scenkläder och Victorias galaklänningar

Foto: Swedawia, Suvad Mrkonjic och IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: