Lill Lindfors dotter Petronella har vuxit upp – här är hon i dag

Lill Lindfors och Peter Wester fick dottern Petronella Wester 1969, här på bilden är hon ett år gammal.

De forna makarna Lill Lindfors och Peter Wester har dottern Petronella Wester tillsammans. Hon kom till till världen 1969, och även hon har synts en del i rampljuset – här är hon i dag!

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Lill Lindfors är en av våra mest folkkära artister. I 60 år har hon underhållit det svenska folket med sin musik och sitt skådespeleri.

Men något som hon håller desto mer kärt än livet i rampljuset är hennes familj.

När Lill Lindfors för många år sedan var gift med filmfotografen Peter Wester fick de dottern Petronella Wester, som också är Lindfors enda barn.

LÄS MER: Lill Lindfors om saknaden efter Brasse: "Hade en sorg i sig"

Följde mammas fotspår

Petronella är född 1969 och är därmed 51 år gammal i dag.

När hon var liten fick hon likt sin mamma ett intresse för både musik och skådespeleri. Petronella gick ut Balettakademiens musikallinje 1996, men har ändå till största delen verkat som skådespelerska.

1999 spelade hon karaktären "Eva Holm" i TV3:s populära serie Vita Lögner.

Hon har även haft stora roller i flera olika uppsättningar på bland annat Riksteatern och Scalateatern.

Lill Lindfors med sin dotter Petronella Wester.
Karin Törnblom/TT

Efter att ha producerat showen "Sånger från en hemlig trädgård" på Casinoteatern 2007, gav hon ut en skiva med samma namn året därpå som fick bra kritik.

Men på senare år har Petronella mest ägnat sig åt att gestalta litterära barnfigurer, som Pippi Långstrump och Ronja Rövardotter, i olika föreställningar.

LÄS MER: Allt om Carina Bergfeldts snygga look i nya showen

Lill Lindfors: "Inte en idealisk mormor"

Petronella har en dotter som heter Tindra, och i en intervju med Hälsoliv har Lill Lindfors berättat om sin önskan att spendera mer tid med sitt barnbarn.

– Jag älskar stunderna vi får tillsammans. Jag känner att jag skulle vilja finnas tillgänglig mycket mer. Men jag jobbar mycket och är inte en idealisk mormor. Det är en närvarofråga. Jag är ute och fladdrar. Man får fördela sina gracer.

Lindfors bor på Öland, medan Petronella och Tindra bor i Stockholm. Förutom hennes egen dotter och dotterdotter har Lill även bonusbarn och bonusbarnbarn, från maken Anders Byström.

Foto: TT