Lina Hellqvist utklädd till Carl Bildt på Carl Philips 40-årsfest

lina hellqvist utklädd till carl bildt på carl philips fest

När Carl Philip hade 40-årsfest fick vi verkligen se en helt ny sida av Stockholm societet. Det var nämligen maskeradtema och alla gäster hade gått all in! Inte minst prinsessan Sofias syster – Lina Hellqvist.

“Ditt alter ego som barn”. Så löd klädkoden när prins Carl Philips bjöd in till 40-årsmaskerad häromveckan. Och gästerna bjöd verkligen på sig själva! Prinsessan Christinas make, Tord Magnuson, kom som djurskötare, skådespelaren Rafael Edolm som Börje Salming och Lussan Thott som Ronja Rövardotter! Inte en smokingkavaj eller stilettklack så långt ögat kunde nå.

Prinsessan Sofias syster överraskade alla

Men den som kanske överraskade oss allra mest var prinsessan Sofias syster – Lina Hellqvist. Hennes alter ego som barn var nämligen politikern Carl Bildt!

Familjen Hellqvist

Sofias föräldrar, Erik och Marie, med systrarna Sara och Lina och pr-kvinnan Christina Saliba.

Det som avslöjar henne är den berömda råttkavajen som Carl Bildt, som då var utrikesminister, bar på Grammisgalan. Den grön-svarta sammetskavajen är än i dag en stor snackis och Lina Hellqvist, som då var 21 år gammal, var en av dem som imponerades av politikerns djärva modedetalj. Kanske säger även utstyrseln någonting om Linas egen politiska hållning. Medlemmar av den svenska kungafamiljen får inte uttrycka sig politiskt men när det kommer till systrar, till ingifta prinsessor, finns inga sådana pekpinnar.

Carl Philips svärmor Marie i vikingahjälm

Lina var dessutom inte den enda i familjen Hellqvist som bjöd på sig själv denna afton. Pappa Erik stoltserade som Elvis, mamma Marie bar vikingahjälm och Sara var tuff som Xena krigarprinsessan. De slog även följe med pr-kvinnan Christina Saliba, som är pr-kvinna och personlig vän till prinsparet.

carl bild råttkavaj grammisgalan 2008

Carl Bildt med hustrun Anna Maria Corazza Bildt och dottern Gunnel på Grammisgalan 2008.

Vill du se hur de andra gästerna var utklädda? Klicka här!

Foto: TT