Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Linda Lindorff slår tillbaka mot ryktena om Bonde söker fru

07 dec, 2023, 12:35 
Louise Wibergh Lenti
Linda Lindorff

Efter omskrivningarna valde Linda Lindorff att sätta stopp för ryktesspridningen.

Annons
Ilskan efter Helenas regelbrott i ”Bonde söker fru”Brand logo
Ilskan efter Helenas regelbrott i ”Bonde söker fru”

Det är många känslor som dyker upp kring det populära programmet Bonde söker fru. Bönderna, brevskrivarna, publiken och Linda Lindorff har alla visat genom åren hur viktigt programmet är för dem.

Även om vi fått ta del av hela 18 säsonger verkar det finnas hopp om minst lika många till. Bönder finns det gott om menar programledaren.

– De tar nog inte slut i första taget! Nu är vi ju nästan inne på andra generationen, att de som var barn när de första programmen sändes är vuxna och letar efter kärleken. Jag ser inga problem med att hitta fler bönder, vi får alltid in en hel hop ansökningar, säger Linda Lindorff till SvD.

Stora ändringen inför Bonde söker fru 2024

Inför den 19:e säsongen av det populära dejtingprogrammet görs det däremot nu en stor ändring. I stället för att vara nära hö och ladugårdar kommer vi nu kasta loss och befinna oss till havs. Castingteamet letar nämligen efter bönder med ljus och lykta och har nu öppnat upp för fiskare.

Annons

Denna ändring har fått kvällstidningarna och publiken att reagera.

"Bonde söker fru? Nej – Fiskare söker fru" skriver Aftonbladet.

"Har du alltid velat söka kärleken som bonde i TV4:s 'Bonde söker fru' men inte kunnat på grund av att du helt enkelt inte är en bonde? Då kanske du har din chans nu." skriver Expressen.

Även om publiken till viss del är positiv till ändringen är detS flera som menar att programmet inte kan ha kvar sitt nuvarande namn.

"Döp det till 'Fiskare vill ha napp'" skriver en person på Linda Lindorffs Instagram.

Lindorff slår tillbaka

När diskussionen om det "nya" Bonde söker fru blossats upp valde Linda Lindorff till slut att gå ut på sin Instagram och slå ner alla rykten.

"Ja både Expressen och Aftonbladet skriver om det idag och det är sant nu söker vi även fiskare till nästa säsong av bonde söker fru MEN det är fortfarande vanliga BSF och inget nytt Fiskare söker fru-program" skriver Lindorff.

Annons

Det kommer alltså vara samma vanliga program som vi är vana att se, men med undantaget att vissa bönder befinner sig i skärgårdsmiljö.

– Vi tänker att den blå näringen också är en form av lantbruk. Och det behöver ju inte vara en fiskare, utan kanske någon som jobbar med ostron eller kanske alger. Så exakt vilken typ av jobb "bonden" har inom den blå näringen är inte viktigt, säger Paula Jensen från castingteamet för Bondesöker fru till Bohuslänningen.

Även om "fiskbonde" inte är ett vida känt begrepp menar Lindorff att det spelar mindre roll. Det som väger tyngst i slutändan är alla kärleksfulla möten.

"Genom åren i Bonde söker fru har vi haft med bönder av alla de slag och det är spännande så klart när det kommer med någon ibland som gör något vi inte sett tidigare, som en strutsbonde till exempel men… det är alltid den innerliga längtan efter kärlek som är det viktigaste" förklarar Lindorff i sitt inlägg.

Foto: TT / TV4

Annons