Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lisa Ajax blev kallad för "gravid 12-åring" – talar ut efter elaka påhoppet: "Tråkigt"

22 feb, 2024, 14:00 
Pernilla Albinsson
Lisa Ajax på Melodifestivalen.
TT.
Lisa Ajax bemöter de elaka kommentarerna hon fått efter sin medverkan i Melodifestivalen.
Annons

Lisa Ajax var den yngsta idolen någonsin när hon vann tävlingen 2014. Därefter har karriären som artist fortsatt, och med årets Melodifestivalen har Lisa har bland annat hunnit medverka i tävlingen fem gånger.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Hon deltog i den första deltävlingen och blev skickad direkt till final med sin låt "Awful Liar". I december förra året gick även Lisa ut med att hon och hennes pojkvän, sångaren och låtskrivaren, Max Huss väntade sitt första barn.

Kommentaren från kulturchefen

Det var just när Lisa Ajax tävlade i första deltävlingen i Melodifestivalen som Göteborgs-Postens kulturchef Johan Hilton tog till plattformen X för att skriva ett inlägg om artisten.

”Det står en höggravid tolvåring och sjunger i min tv”, skrev han i inlägget som i efterhand tagits bort.

Smash Into Pieces och Lisa Ajax till final i Melodifestivalen.
Lisa Ajax och Smash Into Pieces gick direkt till finalen.Johan Nilsson/TT

När Expressen berättade för Lisa Ajax om kommentaren efter tävlingen blev artisten upprörd. Efter tävling gick hon själv ut på sin Instagram och bemötte kulturchefen.

Annons

– Det blev en ganska stor sak som jag skrev ett inlägg om, där jag starkt ifrågasatte kommentaren. Och efter det så har jag fått så mycket kärlek, framför allt från kvinnor som har varit gravida eller är gravida, säger Lisa till tidningen Mama.

Svårt att inte ta åt sig

För det mesta har artisten fått positiva reaktioner sedan hennes medverkan i Melodifestivalen. Men hon berättar att det fortfarande finns en del som vill kommentera hennes gravida kropp.

– Det är tråkigt när människor kommentarer min kropp och påpekar att jag har gått upp så himla mycket... Jag trodde väl nånstans att det skulle ändras för att man vet att jag är gravid. Då är det ju inte så konstigt att jag har gått upp i vikt.

De flesta kommentarerna får Lisa på TikTok, där målgruppen är något yngre och enligt Lisa, kanske inte förstår vad som händer i kroppen när man är gravid. Men trots det är det svårt för artisten att inte alltid ta åt sig.

– Det enda viktiga är att jag är hälsosam och mår bra. Och att bebisen mår bra. Men för mitt huvud är det fortfarande... Jag har ju hjärnspöken, så klart. Jag är ju bara människa, säger hon till Mama.

Annons