Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren Sanna Lundell: "Jag älskar att vara mamma"

23 jun, 2019, 17:00 
AvRed Aktionen
Sanna Lundell njuter av tillvaron med familjen på gården på landet. Efter några tuffa år i sorg efter sin mammas bortgång känner Sanna hur livet håller på 
att vända.
Annons

Sanna Lundell är trebarnsmamman som hörs i radio och som har överlämnat mycket av föräldraledigheten till sin sambo, skådespelaren Mikael Persbrandt.

– Min man, alltså barnpappan, är föräldraledig just nu så jag hinner med detta som ingenting, haha. Och jag har det lite lugnt på arbetsfronten annars just nu. Jag är programledare för Karlavagnen och det kommer jag att fortsätta med. Och så gör jag en ny podcast tillsammans med Ann Söderlund, “Supermorsorna”. En podd för föräldrar där vi diskuterar olika trender på ett humoristiskt sätt men också med ett kritiskt perspektiv. Mammor är väldigt bra på att hata och bland annat det kommer vi att diskutera en hel del, berättar hon hon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sanna Lundell har tre barn.
Sanna Lundell har tre barn.

Sanna njuter av mammalivet

Föräldraskap har varit en naturlig del i Sannas liv ända sedan äldsta dottern Olga föddes för 18 år sedan, vars pappa är musikern Wille Crafoord, och 40-åriga Sanna säger att det är viss skillnad att bli mamma nu, lite senare i livet.

Annons

– Man har såklart massa mer erfarenhet och kan slappna av mer i sin föräldraroll. Och att hela ens liv snurrar kring alla barn. Det är inte så att mitt liv ändras i grunden för att jag fått barn. Det första barnet gör verkligen livet markant annorlunda. Och mina tre barn är ju stora. Det yngsta av de stora barnen är nio år och sedan han var fem har jag känt mig fri som en fågel. Det händer någonting när de fyller fem. Klarar att äta, gå på toaletten, somna. Och de kan vara utan en några dagar. Så nu är det som att börja om och det är jättehärligt.

Med dottern Olga.
Med dottern Olga.
Sanna Lundell.
Sanna Lundell.
Annons

Vidare säger Sanna att hon den här gången kunnat njuta utan att känna stress.

– Den stora skillnaden är nog också att jag tidigare känt att det är ett litet intrång på ens liv att bli mamma. Man måste ge det allt fokus. Men jag älskar att vara mamma nu. Jag tycker det är så jävla kul för jag vet också att det är mitt sista barn. Tror jag. Man ska aldrig säga aldrig men jo detta är nog det sista.

Mikael Persbrandt är pappaledig

Rafael Fox är Sannas och Mikael Persbrandt tredje gemensamma barn och Sanna har varit öppen med att parets relation har varit stormig med flera uppbrott under de två äldsta sönernas uppväxt. Idag bor paret tillsammans på en gård söder om Stockholm och just nu är Mikael som sagt föräldraledig.

Annons

– Vi har försökt dela på föräldraskapet. Det är en lycklig omständighet att Micke inte filmar precis just nu. Vi har båda periodiska jobb och då kan det bli svårt. Men då får man ta in hjälp.

Med sambon Mikael Persbrandt.
Med sambon Mikael Persbrandt.
Sanna med två av parets tre söner.
Sanna med två av parets tre söner.

Lyckan har kommit tillbaka

Överhuvudtaget känner Sanna att hon är på en väldigt bra plats i livet. Efter att ha tagit sig igenom en tuff period känner hon hur det börjar ljusna igen.

Annons

– Min mamma gick bort för två år sedan under väldigt jobbiga omständigheter och jag har varit krossad av den sorgen. Men jag känner att livet börjar vända nu så det är härligt. Och jag är så otroligt glad för den här lilla bebisen som jag har fått.

Vackra Sanna Lundell med sin kärlek Mikael Persbrandt.
Vackra Sanna Lundell med sin kärlek Mikael Persbrandt.

Under sin sorgebearbetning har Sanna tagit professionell hjälp men också gett sig själv tid till att verkligen sörja.

– Sorg måste få utrymme och det är också någonting jag har tänkt mycket på under tiden. Sorg har inget utrymme i vårt samhälle riktigt. Ändå ska vi alla gå igenom den och det är det som är så paradoxalt. Alla kommer vara med om den och det måste få utrymme på ett annat sätt.

Annons

Och om det är någonting hon drömmer om just nu är det att få utveckla potentialen på den gård där hon och hennes familj bor.

– Just nu är jag väldigt mycket inne på att skapa en ekologisk odling ute på min gård. Kanske börja sälja ekologiskt odlade grönsaker. Nu kommer sommaren och jag bara längtar efter att få lägga händerna i jorden och odla som en galning.

Rafael Fox är Sannas och Mikael Persbrandt tredje gemensamma barn.
Rafael Fox är Sannas och Mikael Persbrandt tredje gemensamma barn.

Av Anna Hegestrand

Foto: TT

Annons