Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Livsfarliga händelsen med Marcus Noterius sätter följarna i skräck – chocken efter klippet: ”Så vidrigt”

09 apr, 2024, 09:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Följarna kallar Marcus Noterius för galen!
Annons

Marcus Noterius har sedan 2017 varit en del av gänget på Nyhetsmorgon. Där fick han foten in genom sitt inslag "Marcus testar", något som kom att bli ett älskat segment av tittarna.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Vem är Marcus Noterius?

Idag är han Nyhetsmorgons flygande reporter och får testa på allt ifrån skidåkning med proffsåkare, en dag som lokförare och livet som soldat.

Och det är inte konstigt att han blivit en tittarfavorit – Marcus är nämligen inte feg med att bjuda på sig själv, något som ledde till att han prisades med utmärkelsen "Årets Gregorius".

– Det är otroligt hedrande. Nu ska ju ni prata om Oscars-galan och det här känns lite som att vinna en Oscar för mig, berättade en glad Marcus Noterius via länk efter prisutdelningen.

Annons

Marcus Noterius utsätter sig för fobin

Priset tycker många är välförtjänt. Det är nämligen inte alltid helt enkla uppdrag som journalisten får ta sig an. Många besök kan nämligen vara riktigt obehagliga och riskfyllda.

Under en torsdagssändning fick Marcus nämligen utsätta sig för en viss fobi som han erkänner att han lider av i inslaget – nämligen klaustrofobi.

Det är när han ska ta sig ut i skidbackarna med storslalom-stjärnan Sara Hector som Marcus behöver ta på sig en dräkt, som var lite tajt.

– Alltså jag får klaustrofobi. Den är sjukt tajt. Jag kan förklara: den sitter åt väldigt mycket. Nej, jag får nog lugna mig lite, säger en flämtande Marcus Noterius i programmet.

Marcus Noterius livsfarliga uppdrag

Och i ett kommande inslag som Marcus under måndagen förberedde sig för, utsatte han sig för något som gav samtliga följare på Instagram svindel.

I ett klipp har han nämligen klättrat upp i en 122 meter hög vindsnurra.

"Wow!! Såååå fränt att få komma upp på toppen och ut på taket på en 122 meter hög vindsnurra. Magiskt. Och läskigt. Jag var INTE kaxig där uppe 😂", skriver Marcus.

"Åh fy vad hemskt"

Och under videon lät sig reaktionerna knappast vänta.

"Fan vilket mod! Jag hade svimmat redan på marken nedanför. Jag är djupt imponerad av att du tar dig upp och ut", skriver en.

"Men du ÄR galen", "Fick handsvett och yrsel bara at att se klippet", "Åh fy vad hemskt", "Hade ALDRIG gjort det", skriver andra.

Annons