Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marcus Noterius skadad under inspelningen med barnen – blodiga olyckan

28 mar, 2024, 23:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Aj!
Annons

En av de mest populära profilerna i TV4 går vid namn Marcus Noterius, som är Nyhetsmorgons flygande reporter.

Då och då lyser han upp de svenska hemmen med sin varma, genuina energi och har kommit att bli en älskvärd figur i tv-rutan.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Marcus Noterius vann pris

Mycket beror på att han inte är feg med att bjuda på sig själv – något som ledde till att han prisades med utmärkelsen "Årets Gregorius".

Priset delas ut till en person som "gör något positivt för den jämtländska staden" Östersund. För Marcus kändes det däremot större än så:

– Det är otroligt hedrande. Nu ska ju ni prata om Oscars-galan och det här känns lite som att vinna en Oscar för mig, berättar en glad Marcus Noterius via länk.

Marcus Noterius en av deltagarna i "Sveriges mästerkock VIP"

Jobbet som flygande reporter har lett till andra möjligheter för honom. Nyligen meddelade han att han kommer vara en av deltagarna i årets "Sveriges mästerkock VIP".

Annons

– Jag vet inte själv riktigt hur detta gick till. Ingen aning. Fick frågan, sa väl inte ja direkt… Utan jag fick fundera ett tag. Men landade i att ”Äh – vad är det värsta som kan hända?”, sa han i Nyhetsmorgon.

Men det är inte alltid lätt som en plätt att vara en bekant figur i tv-rutan. Arbetet innebär ibland att du utsätts för en del utmaningar, risker och obehag...

"Jag får klaustrofobi"

En torsdag i direktsändning befann sig Marcus ute i skidbackarna med ingen mindre än storslalom-stjärnan Sara Hector. Men det dröjde inte ens till backarna innan problemen startade.

Marcus hade nämligen tagit på sig en dräkt, som var lite väl tajt.

Inte alls till reporterns stora glädje.

– Alltså jag får klaustrofobi. Den är sjukt tajt. Jag kan förklara: den sitter åt väldigt mycket. Nej, jag får nog lugna mig lite, säger en flämtande Marcus Noterius i programmet.

Marcus Noterius skadad under inspelning

Och under torsdagens inspelning inträffade ytterligare otrevligheter.

Marcus befann sig ute i vinterlandet för att testa på isdubbs-race tillsammans med ett gäng härliga ungar.

Men av Instagram att döma var det dramatiskt bakom kulisserna...

I kommentarerna möts han av stöd från tittarna, som hoppas att Marcus plåstrar på sig och har en fin påsk – trots det blodiga såret.

Annons