Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lögnen i SVT – orden i sändning väcker kritikstorm: “Väldigt allvarligt”

17 feb, 2023, 15:15 

Nu kritiseras profilen efter orden i sändning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Många tappade hakan när de såg vem som var gäst i förra veckans avsnitt av Min sanning. Det var nämligen prinsessan Märtha Louise som slog sig ned framför Anna Hedenmo för en djupgående intervju.

Men nu har norsk press reagerat. De menar att det framkommer lögner i SVT-programmet, och dessutom ställer de sig starkt emot ett påstående av Märtha Louise.

Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!Brand logo
Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

Märtha Louises lögn i SVT

Det är svårt att prata om Märtha Louise utan att nämna hennes ex-make Ari Behn tragiska bortgång. Det var på juldagen 2019 som han valde att avsluta sitt liv, ett besked som satte hela Norge i sorg.

Självklart valde Anna Hedenmo att beröra ämnet, och Märtha Louise blir märkbart rörd efter att ha sett ett klipp på dottern Mauds tal på begravningen.

Annons

– Det här är den första intervjun jag gör efter att Ari dog, säger hon mellan tårarna.

Men detta påstående väljer norska Se och Hör att kika närmare på, och de menar att hon har fel. I en lista radar de upp tio intervjuer som hon ställt upp i sedan hans bortgång, varav flera av dem är i tv-sammanhang.

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.
Märtha Louise och Ari var gifta mellan 2002 och 2017.

Norsk media går emot Märtha Louise

Nu lyfts ytterligare ett uttalande från Märtha Louise i Min sanning-intervjun i norsk media. Även detta berör Ari Behns död, och handlar om att man uppfattar det som att Märtha Louise i intervjun insinuerar att media och press var skyldiga till att han valde att avsluta sitt liv.

– Det sa de själva. Hans psykiska hälsa berodde mycket på att han fick kritik i media, säger hon i intervjun.

Annons

Detta har fått en rejäl kritikstorm, och flera stora norska medier har valt att gå samman för att bemöta hennes ord, skriver Royal Central.

– Som jag tolkar henne skyller hon till stor del på norsk media för att Ari Behn tog sitt liv. Det är djupt chockerande, väldigt orättvist och helt odokumenterat. Det är inte alls sant, säger Reidun Kjelling Nybø, generalsekreterare på Norska redaktörsföreningen.

– Det är mycket allvarligt och väldigt uppseendeväckande att hon väljer att lägga all skuld på media på det här sättet, avslutar hon.

Foto: TT/SVT

Annons