Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lönebråket i Let's Dance: "Jag tjänar absolut sämst"

13 feb, 2023, 17:30 
Let's Dance
Det snackas mycket om lönerna i Let's Dance – och alla deltagare har inte varit nöjda.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!Brand logo
6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!

Den 17:e säsongen av det omåttligt populära TV4-programmet Let's Dance blev såklart en tittarsuccé av rang. Långköraren är en omistlig lördagstradition för många, många svenskar – och förbli så i många år till.

Förra säsongen slutade med att artisten Eric Saade och partnern Katja Lujan Engelholm vann tävlingen. Vem som vinner i år får vi se i vår – men kampen begränsar sig inte till dansgolvet. Deltagarna konkurrerar också när det gäller lönen.

Bråket om lönerna i Let's Dance – hon fick sämst

Svensk Dams medarbetare Per Lidholm, mångårig nöjesreporter, en riktig räv i branschen, har följt utvecklingen med spänning i flera år.

– Det här med kändisarnas löner i Let’s Dance har alltid varit en känslig fråga. Det har ju ryktats om att vissa tjänar hundratusentals kronor medan andra får nöja sig med kaffepengar. Men exakt hur mycket var och en får är ju hemligt och man skriver säkerligen på vattentäta kontrakt för att lova att detta inte läcker ut, säger Per.

Annons

Då och då har det läckt ut hur stora arvoden deltagarna fått. Bianca Ingrosso fick 300 000 kronor, brodern Benjamin fick 100 000 kronor mer.

Thorsten Flinck hävdade att han var något av ett specialfall och tilldelades hela 570 000 kronor.

"Finns inte en lägre summa att få"

Camilla Henemark sa till Expressen att hon tjänade "absolut sämst" av alla deltagare under sin säsong. Hon antydde att hon fick ungefär 50 000 kronor.

– Jag kan garantera att det inte finns en lägre summa att få. Jag tror inte att någon skulle säga ja till det. De andra är vana vid att få lite mer betalt, säger Camilla i den publicerade intervjun.

Camilla erkände att hon åt av de andra deltagarnas matrester för att klara sig.

– Jag kör lite dumpster diving bland överblivna matlådor. ­Nästan varje dag ligger det en massa sushibitar kvar. Det blir många bitar kvar till mig, säger hon i intervjun.

Den kommande säsongen deltar Johanna Lind Bagge, Charlotte Kalla, Tone Sekelius, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Nilla Fischer, Johan Jureskog och Renaida Braun. Vem tror vi får bäst respektive sämst betalt i det gänget?

Annons