Loreen stoppas efter vinsten – SVT bekräftar

17 mar, 2023, 07:03 

Melodifestivalen-vinnaren stoppas efter den massiva kritiken.

Annons

Efter rafflande deltävlingar, och en om möjligt mer rafflande final, stod det klart att Loreen kammade hem Melodifestivalen 2023 med låten Tattoo.

Nu väntar ett fullspäckat schema, med ett stort medieuppbåd, inför den stora finalen i maj i Liverpool. Nu har Loreen dock stött på patrull.

Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”
Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”

Loreen stoppas av kanalen – orden kritiseras

Det var i en intervju som sändes i Lilla aktuellt, SVT:s nyhetsprogram för barn och unga som Loreen möttes av stor kritik, något som Expressen först rapporterat om.

Loreen fick den självklara frågan av reportern: hur hon ska fira sin vinst. Svaret blev att hon ska äta pasta, eftersom hon inte gjort det på månader.

– Jag har varit tvungen att träna och få bra fysik och kondition för det här som jag ska göra, sa hon enligt Expressen.

Annons

– Det är inte så lätt som man tror att röra sig på det sättet som jag gör och sjunga samtidigt.

Uttalandet väckte starka reaktioner, och till Expressen uttalar nu Kajsa Gudmundson från programmet om beslutet att klippa bort Loreens svar – och stoppa hennes budskap helt.

– ”Lilla aktuellt” har generellt en ung publik och en målgrupp på åtta till tolv år, då vill man inte bidra till en noja om vad barn äter. Därför gjordes bedömningen att ta bort den biten där Loreen sa att hon inte ätit pasta på tre månader för att hålla sig i form. Vi vet att det är många barn som tittar och själva tränar och äter pasta.

Anklagelsen mot vinnarlåten inför Eurovision song contest

Det är alltså i maj som Eurovision song contest äger rum, och på bettingsidor har Loreen och Sverige just nu lägst odds på att kamma hem hela tävlingen.

Men även här har kritiska röster höjts mot bidraget Tattoo. Redan när Loreen tävlade i Melodifestivalen menade folk i utlandet att det var en kopia av låten Flying free av Pont Aeris.

Annons

Plagierade låtar är självklart inte tillåtna att tävla i varken Melodifestivalen eller Eurovision song contest, men i detta fall har ingen sådan bedömning gjorts. Det är helt enkelt inte likt nog, och Loreen kan lugnt tävla vidare med sin hit-låt.

Loreen firar vinsten i Melodifestivalen med blommor och Sångfågeln
Loreen kan fira i fred.

Foto: TT

Annons