Lotta Bouvin-Sundbergs sista tragiska önskan – blev aldrig uppfylld

03 maj, 2023, 08:01 
Lotta Bouvin-Sundberg

Lotta Bouvin-Sundberg hade en sista önskan innan hon dog – den blev aldrig uppfylld.

Annons

Det var i måndags som nyheten Lotta Bouvin-Sundberg nådde oss. Hennes make Pelle Sundberg meddelade på Facebook att den tidigare programledaren för Aktuellt och Gomorron Sverige avlidit.

"Nu räcker tårarna inte till. Tack alla ni kärleksfulla för allt stöd under Lottas sjukdom", skrev Pelle i inlägget.

Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!
Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!

Lotta Bouvin-Sundbergs önskan – vädjade förgäves

Recept.se Nyhetsbrev
Lotta Bouvin-Sundberg
Lotta Bouvin-Sundberg blev 63 år gammal.

Lotta led av cancer sedan en tid tillbaka. Det märktes i hennes allra sista offentliga framträdande, i tidningen Hela Gotland. Då blev Lotta, i egenskap av deltidsgotlänning, utfrågad om hur hon skulle fira nyår.

Annons

– Antagligen firar vi hemma hos kompisar i Saltsjö-Duvnäs. Alla hjälper till att laga maten, den godaste vi kan. Vi är 10-12 personer och majoriteten är sommargotlänningar från Ljugarn, När, Burs och så vi i Gammelgarn, säger Lotta i intervjun.

Sedan la hon till något hjärtskärande. Hon hade en sista önskan, en önskan som aldrig blev uppfylld.

– Jag hoppas på ett friskt år. Jag mår inte så bra så det är det enda jag önskar mig, säger Lotta.

Lotta arbetade på SVT under tre decennier. De flesta förknippar henne nog med Gomorron Sverige, som hon programledde i sammanlagt femton år. Hon var även ankare på Aktuellt och har hållit i flera specialsändningar på kanalen, bland annat från den stor nobelfesten. Hennes karriär på kanalen började 1993, då på Rapports morgonsändningar.

"Kommer att sakna henne enormt"

Lottas cancer var inte omskriven i pressen, men de nära vänner kände till hennes kamp. SVT-profilen Cecilia Gralde, som programledde Aktuellt tillsammans med Lotta, stöttade sin vän så gott det gick.

Annons

– Vi pratade om allt från den jävla cancern, till vardagen. Och in i det sista så tittade hon på vårt program. Hon brukade säga att ”jag har blivit lite mindre kritisk, nu tycker jag att det mesta ni gör är så himla bra. Ni är fantastiska”, säger Cecilia till Expressen.

– Jag kommer sakna henne enormt, det kommer bli tomt. Men det känns också som att jag lärt mig så mycket av henne.

Annons