Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Lotta Engberg bekräftar splittringen – ändringen i relationen med doktor Mikael

18 okt, 2022, 11:00 
Mikael Sandström och Lotta Engberg

Nu berättar kändisparet om nya upplägget.

Annons
Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Bingolotto har i flera decennier varit ett populärt inslag i de svenska tv-hemmen. Sedan två år tillbaka är det succéduon Lotta Engberg, 59, och Stefan Odelberg, 48, som rattar det traditionella programmet.

Men nyligen fick Bingolotto-fansen ett rejält chockbesked. Programmet byter både kanal och dag, ett besked som även upprörde tidigare programledare som Lasse Kronér och Leif ”Loket” Olsson.

– Det är det absolut viktigaste programmet för föreningslivet. Man borde hålla dem om ryggen och därför är det en stor synd och skam av TV4 att flytta ”Bingolotto” till Sjuan, sa Lasse Kronér.

Annons

Lottas glädje efter ändringen i Bingolotto

Bingolotto kommer framöver sändas på lördagar. Det har lett till en splittring då den nuvarande programledarduon inte alls håller med Lasse Kronér och Leif ”Loket” Olsson.

– Jag och Stefan är så taggade på detta. Känns som vi ska få förfesta med svenska folket med mer bingospel och mer tid att lära känna våra gäster. Helt enkelt ett längre partaj, sa programledaren Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg
Lotta Engberg och Stefan Odelberg är programledare för Bingolotto i Sjuan.

Doktor Mikaels ord om ändringen

För Lotta Engberg innebär det också en förändring i relationen med doktor Mikael. Hon kommer behöva vara borta flera lördagar för att spela in programmet, vilket innebär att de förlorar flera helger tillsammans.

Annons

”Jag får återkomma när det blivit skarpt läge. Kan ju bli bättre, vi får se. Jobbar man söndag måste man ju lägga sig tidigt på lördag för att vara fräsch på söndagen”, skriver Mikael Sandström i ett meddelande till Hänt.

Mikael "Soldoktorn" Sandström
Mikael Sandström.

Foto: TT

Annons