Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Lotta Engberg drabbad av tråkigt besked – kan inte längre blunda för problemet

15 maj, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Så trist besked för Lotta...
Annons

Lotta Engberg, 61, är en av Sveriges mest omskrivna artister – både på grund av sin framgångsrika karriär som sångerska och programledare, men profilen hamnade också högt på tapeten när det kom fram att hon hittat kärleken på nytt.

Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg och Soldoktorn ett par

Och det var inte vem som helst. Efter en, beskrivet, "flörtig invit" i en intervju visade det sig att Lotta och Mikael "Soldoktorn" Sandström funnit varandra.

Idag lever de lyckligt tillsammans i en riktig lyxvilla i västra Sverige.

Och nu har de varit ett par i några år, och karriärerna har fortsatt gå spikrakt uppåt. Lotta har under åren rattat "Lotta på Liseberg" och klassiska "Bingolotto", bägge två mycket uppskattade av den svenska tv-publiken.

Annons

Lotta Engbergs varumärke hotat av konkurs

I år blir det däremot inget "Lotta på Liseberg", och nu har programledaren nåtts av ytterligare tråkiga besked.

För ett drygt år sedan lanserade Lotta en kollektion av sitt egna klädmärke, ett varumärke som har gått att köpa på bland annat kedjan Sandströms och Desam Fashion Group.

Lotta har varit med och tagit fram klänningar som "speglar hennes personliga stil", enligt beskrivningen på Desam Fashion Groups hemsida.

"Naturligtvis brådskande"

Men nu har företaget ansökt om konkurs, något Hänt rapporterar om. Nu påbörjar jakten på en ny ägare, säger konkursförvaltaren Johan Norén till sajten.

– Arbete med att försöka hitta en köpare till hela rörelsen pågår. Det är för tidigt att säga något om resultatet av det arbetet.

Förhoppningen är att hitta någon som kan fortsätta sälja Lottas varumärkeskläder – och det så snart som möjligt.

– Det är naturligtvis brådskande. Både butikerna men också tillverkarna behöver få klarhet i vad som händer med beställningarna inför hösten, säger Johan Norén.

Annons